RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Rectificatie parcoursrecords Midwintermarathon

ATLETIEK – In diverse media, waaronder de onze, werd afgelopen dagen melding gemaakt van diverse gesneuvelde parcoursrecords tijdens de Apeldoornse Midwintermarathon van afgelopen weekend.

Het klopt dat er in totaal drie records zijn gesneuveld, alleen gebeurde dat niet altijd bij de in de media vermelde groep. Hieronder de correcte weergave.

Op de Minimarathon, de Asselronde en de Acht van Apeldoorn viel er dus afgelopen weekend een parcoursrecord te noteren.

Op de Minimarathon (=10 Engelse mijl) zorgde Hendrik Pfeiffer met zijn tijd van 47.30 min. voor de aanscherping. Bij de Asselronde (=25 km) verbrak Karen van Proeyen met een tijd van 1.32.33 het oude record van Manuela Soccol (1.33.26). Op de Acht van Apeldoorn (=8 km) verbeterde Diane van Es met 25.24 het oude record van Tabitha Wambui Gichia (25.47).

Bij de mannen staat het record bij de Acht van Apeldoorn nog steeds op naam van de Zweed David Nillson met 22.39 en bij de Asselronde op die van Hendrik Pfeiffer (1.17.24) die nu dus met de 10EM van afgelopen zondag erbij twee records op zijn naam heeft staan.

Met dank aan Jan ten Hove voor de oplettendheid.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn