RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Robur et Velocitas blijft winnen.

VOETBAL - In een eenzijdige wedstrijd verslaat Robur et Velocitas Diepenveen met 4 – 1.

Door Jan ten Hove

Koploper Robur et Velocitas heeft er zondagmiddag op een troosteloos sportpark Kerschoten geen twijfel over laten bestaan wie de sterkste ploeg was. Aanval op aanval golfde op de verdediging van Diepenveen, met Nick Witteveen aan het hoofd, af. Met de regelmaat van de klok verschenen de Roburianen in het strafschopgebied van Diepenveen. Het was een wonder dat er in het eerste half uur niet werd gescoord. Maar dat lag vooral aan de onnauwkeurige passing van de Robur voorwaartsen. Het duurde tot de 28 e minuut. Toen een hoekschop van Robur weliswaar op de vuisten kwam van Diepenveens keeper Nick Witteveen, maar zijn afweer kwam precies voor de voeten van Jeffrey van Amersfoort. Daar wist de clubtopscoorder wel raad mee. Door een woud van spelers verdween de bal kiezelhard achter de Diepenveense doelman. 1-0.

Op slag van rust een onoverzichtelijke situatie. In de 43e minuut probeerde verdediger Marcel Bijker met een sliding Robur spits Van Amersfoort af te stoppen. Daarbij gingen beide spelers naar de grond. Scheidsrechter Ronny Mulder uit Deventer oordeelde een overtreding en omdat het binnen de 16 meter was ging de bal op de stip en moest Marcel Bijker er met een rode kaart vanaf. Jeffrey van Amersfoort liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de stand naar 2-0.

Tweede bedrijf

Al vroeg in de tweede helft kwam het Diepenvveense tiental toch weer wat dichterbij. Opnieuw was er weer een strafschop voor nodig. Aanvoerder Timo Broekman schoot de bal bij een poging een voorzet te geven in de 50e minuut tegen een elleboog van een Robur verdediger. Scheidsrechter Mulder wees onverbiddelijk naar de stip. Spits Emir Balavac schoot goed in en doelman Brian Rösler,die nog wel naar de goede hoek ging,was geklopt. 2-1. In de 53e minuut moest Jeffrey van Amersfoort er met een enkel blessure af.

Daarna nam Robur het heft weer in handen en omdat Diepenveen achterin 1 op 1 ging spelen verschenen de Robur spitsen steeds vaker voor keeper Nick Witteveen. Wonder boven wonder duurde het tot de 64e minuut vooraleer de nieuwe spits Daan van der Ven zich tussen twee verdedigers prima vrij speelde en met een bekeken boogbal doel trof en het verschil weer op 2 doelpunten bracht. 3-1.

Slotfase

Het was in de slotfase in de 81e minuut Olaf Kluitenberg die een terugspringende bal netjes afmaakte 4-1. Een meer dan verdiende overwinning van de mannen van trainer/coach Ewald de Boer, alleen de score had veel hoger uit kunnen en moeten vallen. Met deze 4 op een rij overwinning blijft Robur met 12 punten de volle buit pakken en blijft samen met KCVO koploper in 3B.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.