RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Speakersjubileum

ATLETIEK - Op 13 september viert Henk Borgmeijer zijn 40-jarige speakersjubileum. Hoewel niet woonachtig in Apeldoorn, is de Dalfsenaar ook in deze regio geen onbekende. Zo verzorgde hij oa. het commentaar bij de Apeldoornse RUNX loop (voorheen Runnerword-loop) en vele wedstrijdloopjes in de wijde omgeving rondom de Ijssel.

Loopbaan

Henk begon zijn carrière In het jaar 1980 bij de wegwedstrijd in Veessen (gemeente Heerde). Enkele (top)-atleten, die ook landelijk liepen, kwamen met de vraag of er ook een speaker in Veessen zou kunnen komen en zo rolde hij dus toevallig zo het "vak" van speaker binnen. Van het één kwam het ander, dus na enkele jaren ook wedstrijden speaken in de regio en enkele jaren later ook nationaal, inclusief NK’s op de weg, cross, baan en zelfs in de beginjaren indoor in de toen overbekende Veemarkthallen in Zwolle. 

Over het speakersvak

Over dit metier zegt hij zelf: ,,Je hoort mij niet zeggen dat speaken moeilijk is, maar ik zeg wel dat als je als speaker je werk goed wilt doen je heel veel tijd moet stoppen in het bijhouden van uitslagen, records en als het even kan dat je ietsjes meer weet van de atleten die aan de start staan. Dat hoeft niet altijd alleen maar atletiek te zijn, het volgen van atleten zowel in de sport als in hun maatschappelijke  loopbaan heeft altijd mijn interesse gehad (niet alleen van toppers overigens).  Zo ben ik altijd op zoek naar wetenswaardigheden. Dat ietsjes meer weten is ook belangrijk voor de toeschouwer en die toeschouwer is zo weer belangrijk voor sporters. Als je het publiek kunt oppeppen en die kunnen dat dan weer overbrengen op de atleet, vaak in de slotfase van de wedstrijd, kunnen de prestaties nog meer glans krijgen.“

Terugblik

Terigkijkend op zijn loopbaan als speaker schreef Henk in 2015:,,Eigenlijk heb ik (bijna) alleen maar “hoogtepunten” meegemaakt tijdens het speaken en dat komt allemaal door de mentaliteit van de hardlopers:. De energie die ik in het speaken leg is een interactie met de atleten. Geweldige mentaliteit, doorzettingsvermogen en bijna altijd “goed te passe”  en als je dan ook nog eens samenwerkt met een-tig aantal vrijwilligers dan is je hobby zoveel waard, dat je ook de laatste deelnemer met alle egards binnen wil praten.”

Dankzij Corona zit een feest er helaas niet in, maar een kaartje o.i.d. naar de man die altijd en overal, ook in de regio Apeldoorn  de Atletieksport heeft gepromoot zou mooi zijn. Zijn adres is bij de redactie bekend.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn