RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Tess van Randtwijk snelt eenzaam naar PR op 3000 meter

ATLETIEK – Tess van Randtwijk (15) uit Apeldoorn heeft bij het NK Atletiek Junioren op de 3000 m. de nationale titel voor zich opgeëist in de categorie Junioren meisjes A.

Het Apeldoornse talent had er bewust voor gekozen om mee te lopen in de categorie meisjes onder 20 jaar, terwijl ze gezien haar leeftijd ook nog bij de B-junioren had kunnen starten (=onder 18 jaar). ,,De uitdaging is in deze categorie groter, gezien de tijden die hier worden gelopen, maar vandaag viel dat tegen. Er hadden zich, met mij erbij, maar drie atletes ingeschreven, dus ik hoopte maar dat er niemand zou afzeggen, want dan zou de race niet doorgaan. Je moet minimaal met z’n drieën zijn.”

Die afvalster kwam er toch, maar toen was de race al een aantal rondjes bezig. Van Doorn stapte uit waardoor alleen Vera de Vries nog enigszins in de buurt van van Randtwijk wist te blijven.

Loopgroep Gelderland

Beide atleten maken deel uit van Loopgroep Gelderland, getraind door Honoré Hoedt. Met die trainingsgroep gaat van Randtwijk volgende week op trainingsstage in Portugal, waardoor ze volgend weekend op het ‘grote NK –indoor’ voor de senioren zal ontbreken.

,,Indoor is niet mijn favoriet. Ik ben meer van de cross en liefst ook langere afstanden. Vandaar ook deze keuze”, licht de 15-jarige Loot-scholiere van het Veluws College toe.

PR

Al was het geen spannende wedstrijd, met de tijd kan de atlete van AV'34 echter wel blij zijn. Ze knabbelde een paar seconden van haar PR af en stelde het nu bij naar 9:53,98 (was 9:57,21).

Haar volgende uitdaging staat al weer snel op het programma. Begin maart loopt ze het NK-cross in Kraggenburg en ook daar zal ze uitkomen in de categorie meisjes onder 20 jaar.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn