RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Toeschouwers zien vanuit de bosjes Albatross winnen.

VOETBAL - In een niet al te beste wedstrijd verslaat Albatross het Twellose Activia met 2-0.

Door Jan ten Hove,

In de eerste helft was er weinig te genieten op Sportpark Ugchelen. De beide ploegen leden heel veel balverlies en van scoringsmogelijkheden was amper sprake. In de 33e minuut één van de weinige wapenfeiten toen verdediger Jeroen Mentink van Activia balverlies leed en Frank Weyn plotseling in stelling werd gebracht. Zijn schot ging echter voorlangs. Ruststand een terechte en bloedeloze 0 – 0.

In de tweede helft was er wat meer te beleven. Albatross zette aan en drong Activia terug. Dat leidde in de 52e minuut tot resultaat. Spits Frank Weyn van Albatross kwam op rechts in balbezit en doordat zijn schot van richting werd veranderd was keeper Edwin Zeegers geheel kansloos. 1-0. Activia probeerde de bakens wel te verzetten, stroopte de mouwen op maar de ploeg van Resit Schuurman werd amper gevaarlijk in het doelgebied voor keeper Marvin de Bont van Albatross.

Beslissing

In de 68e minuut werd de wedstrijd beslist. Timo Schroduer kreeg binnen de 16 plotseling de bal voor zijn voeten en zijn droge knal was Edwin Zeegers te machtig. 2-0. Er was nog wel een hachelijk moment voor het doel van Marvin de Bont. Een als voorzet bedoelde bal van Bart Wippert ging achter de rug van Albatross keeper De Bont weer uit het doel. Alles wat Activia was schreeuwde om een doelpunt, maar scheidsrechter Dominique Blok stond te ver weg om dat te kunnen zien en de assistent scheidsrechter van Albatross Jan van de Steeg, deed of zijn neus bloedde. De toeschouwers in het weiland achter de bosjes verkozen keeper Marvin de Bont tot man of the Match, en daar was de verslaggever het wel mee eens.

Al met al toch wel een verdiende zege voor Albatross dat daarmee met 7 uit 3 nog ongeslagen is en op een gedeelde 4e en 5e plek, samen met Sc. Overwetering, staat.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.