RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Tweede verlies op rij voor Victoria Boys

VROUWENVOETBAL - De vrouwen van Victoria Boys kregen tegen De Tukkers hun tweede nederlaag te verwerken. ZVV'56 speelde in Hardenberg gelijk en de vrouwen van Klarenbeek haalden flink uit in hun wedstrijd tegen ASC'62.

Victoria Boys

In 1C verloor Victoria Boys voor de tweede keer op rij. Na het verlies vorige week tegen koploper DVC’26 werd er zondagmiddag ook tegen De Tukkers, de huidige nummer drie, verloren door de vrouwen van Alparslan Kirboga. ,, De wedstrijd was vergelijkbaar met die van vorige week met een slechte eerste en een betere tweede helft. Daarin scoorde Sabine Gerrits wel twee keer, maar toen stonden we al met 4-0 achter.”

Volgens Kirboga ontbreekt momenteel het vertrouwen bij zijn ploeg. ,,Ons spel is eigenlijk de laatste drie weken al niet goed genoeg. We hebben geen rust in de ploeg en leidden teveel balverlies. Het ontbreekt ons momenteel aan vertrouwen. Daar moeten we de komende tijd aan gaan werken.”

ZVV'56

De vrouwen van ZVV.56 speelden in Hardenberg 2-2. Marije Wientjes scoorde beide doelpunten in de 6e en 46e minuut. Trainer Marcel Das over de wedstrijd: ,,We hebben twee keer voorgestaan maar uiteindelijk terecht gelijkgespeeld. We begonnen goed met een wat behoudende tactiek vandaag omdat we tegen een goed voetballende tegenstander speelden. We kregen gelijk drie goede kansen met Marije waarvan ze er ééntje benutte. Na een minuut of twintig kwam HHC beter in het spel ook doordat wij teveel uit de posities gingen lopen, dit resulteerde uiteindelijk in een eigen doelpunt van ons. Na rust begonnen we weer sterk maar uiteindelijk scoorde HHC terecht de 2-2.

ZVV'56 dacht in deze wedstrijd ook al duidelijk aan de toekomst. Bij ZVV '56 maakten namelijk drie speelsters van Vrouwen 2 hun debuut. De twee jongsten zijn pas 15 en 16 jaar oud.

Klarenbeek

In 1B wonnen de vrouwen van Klarenbeek met 9-0 thuis van ASC’62. Voor de thuisploeg waren Britt Peters (2x), Kim Heuvelink (2x) en Lisette Luimstra (1x) succesvol. Cynthia Beekhuis maakte de laatste drie goals van de wedstrijd. Trainer Jan Ligtenberg zag zijn ploeg het vanaf het begin goed oppakken: ,,Het was eenrichtingsverkeer. We hebben geen enkele kans weggegeven. Dat is goed want als je tegen zo’n ploeg achter komt , kantel je het ook niet zomaar.”