RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Valse start vrouwen Victoria Boys, Klarenbeek wint wel

Vrouwenvoetbal – De vrouwen van Victoria Boys zijn de competitie in de 1e klasse C gestart met een pijnlijke nederlaag. Op eigen veld werd met 2-5 verloren van De Tukkers. Victoria Boys kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een benutte penalty nadat aanvoerster Meggy Wijnen in de zestien in de rug werd gelopen. Sabine Gerrits benutte het buitenkansje, maar zag tot haar grote schrik de voorsprong door een van richting veranderde bal nog voor de rust weer verdwijnen (Myra van der Zwaan, e.d).

Na de pauze kreeg de thuisploeg de beste kans om op voorsprong te komen. Nadat Sabine Gerrits eerst nog haar penalty op de paal zag afketsen, lukte het Floor Wesselink wel om de Albergse doelvrouwe te verschalken (2-1). Binnen twee minuten was het echter weer gelijk door een fraaie aanval van de Tukkers. Vervolgens was het de ploeg uit Twente die het spel meer en meer ging beheersen wat nog resulteerde in een drietal treffers.

Aanvoerster Meggy Wijnen verllaarde na afloop: ,,We komen nog duidelijk wedstrijdritme tekort en moeten nog flink aan elkaar wennen. Er is nog werk aan de winkel want we willen dit seizoen wel bij de bovenste drie eindigen.”

Klarenbeek

De vrouwen van Klarenbeek zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. Tegen Be Quick ’28 maakte de ploeg van de kersverse trainer Melvin van Schoonhoven de klus echter na de pauze pas af.

Van Schoonhoven: ,,Het was geen goede wedstrijd van ons en de uitslag is dan ook een beetje geflatteerd. Zeker voor de rust was de ruimte tussen de linies veel te groot. We kwamen dan ook niet voor niets met 1-0 achter.”

Voor de pauze was die achterstand echter in een voorsprong omgezet. Nadat Cynthia Beekhuis uit een vrije trap voor de gelijkmaker had gezorgd, bracht Kim Heuvelink Klarenbeek vlak voor de rust op voorsprong (1-2). Na de thee vergrootte Beekhuis de marge (1-3), maar de ploeg van van Schoonhoven verzuimde door te drukken waardoor de Zwolse dames weer terug in de wedstrijd kwamen. Een fraaie vrije trap van Babette van Heeren die in de kruising verdween en de tweede van Kim Heuvelink in blessuretijd stelden de eerste seizoensoverwinning echter toch veilig voor de Klarenbeekse vrouwen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.