RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vijf medailles voor Apeldoornse vechtkunstbeoefenaars

Van onze mediapartner De Stedendriehoek

TAI CHI – Zaterdag 30 november waren de HAOJIE Wushu Championships te Hoensbroek. Apeldoorners Argentina Cotcheza en Douwe Geluk haalden er met z'n tweeën vij medailles op.

Deze jaarlijkse door bondscoach Loe Hoyer georganiseerde wedstrijden zijn een belangrijk meetpunt waar de sporters staan voor deelname aan de grote wedstrijden in 2020.
Uit Apeldoorn deden Argentina Cotcheza en Douwe Geluk mee. Argentina kwam uit op twee onderdelen en Douwe op drie. Ze namen het op tegen een internationaal deelnemers veld van hoog niveau.
De basis van de twee traditionele vormen die Argentina liet zien heeft ze van de zomer in China gelegd. Ze trainde vier weken in de bakermat van de Chinese vechtsporten, de Shaolin tempel in Henan. Met een lange en dynamische stokvorm wist ze het goud te winnen. Met de vuistvorm waarin verschillende dierenstijlen zijn verwerkt won ze het brons.
Douwe Geluk deed mee met de mooie en uitdagende Tai Chi stijl Wu Pai. Hij is de eerste Nederlander die zich deze stijl eigen heeft gemaakt. Hij trainde hiervoor onder de Duitse meester Kai Jansen uit Nettetal. Kai is leerling bij Grootmeester Ding Xinmin uit China. Douwe werd voor zijn uitvoering beloond met het goud. Hiernaast behaalde Douwe bronzen medailles met de Chen stijl Tai Chi waaier en het Shaolin Rou Quan.
Beide Apeldoornse sporter zijn heel blij en dankbaar met de gewonnen prijzen en laten weten nog veel en hard te blijven trainen omdat er nog veel verbeterd kan worden. Grootmeester Ding Xinmin heeft Douwe vanuit China gecomplimenteerd met de uitvoering en het behaalde resultaat.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn