RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vlag kan uit voor Lavreysen

BAANWIELRENNEN - De vlag kan weer uit voor Harry Lavreysen. De in Apeldoorn woonachtige renner won zaterdagavond met overmacht de Keirin. Medefinalist Matthijs Büchli pakte het brons.

Wie komende dagen een Nederlandse driekleur aan een Apeldoornse gevel ziet wapperen zou zomaar voor het huis van baanwielrenner Harry Layvreysen kunnen staan. Lavreysen greep zaterdag met overmacht de titel op de Keirin en mag zich Europees kampioen noemen. Nadat de derny in de finale, waarvoor ook de wereldkampioen op dit onderdeel Matthijs Büchli, zich souverein had weten te plaatsen, de baan had verlaten, wachtte Lavreysen welgeteld één rondje alvorens hij er van door ging, om door niemand meer ingehaald te worden.

Lavreysen na afloop:" Ik dacht ik moet Matthijs in ieder geval voorbij want hij is tenslotte de wereldkampioen. In de eerste ronde ging niemand weg, daar was ik eigenlijk nog wel een beetje bang voor, en toen ik ging, keek ik om in de verwachting dat ze vlak naast of achter me in mijn wiel zouden zitten, maar ik zag helemaal niemand." 

Voor Lavreysen, die gisteren in de individuele sprint net naast het goud greep, door de winst van Jeffrey Hoogland, smaakt deze overwinning extra zoet.

De Rus Denis Dmitriev eindigde als tweede, regerend wereldkampioen Matthijs Büchli moest genoegen nemen met brons.

De vlag kan dus weer uit in Apeldoorn. Zijn ouders zullen dat doen in Luyksgestel: "Toen Harry wereldkampioen werd hebben zijn buren de vlag uitgehangen en de straat versierd in Apeldoorn. Wij hebben dat in Luyksgestel gedaan waar we wonen en waar Harry is opgegroeid", aldus de trotse ouders .

Jan-Willem van Schip

Er was nog meer succes voor Nederland op de zaterdag in het Omnisport van Apeldoorn. Jan-Willem van Schip reed de puntenkoers en kwam uit een kansloze positie terug. De renner reed 20 rondjes voor het einde rond op een positie buiten de top tien maar maakte een hele sterke come-back. Uiteindelijk kwam hij vijf punten tekort voor het goud. In de laatste sprint, na 160 rondes over de baan van Omnisport, verloor Van Schip de beslissende sprint van Coquard, anders was de Nederlander er alsnog met de hoofdprijs vandoor gegaan.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn