RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Voetbaloverzicht 2J: Columbia vergroot voorsprong

Door Belinda Kerkhove

VOETBAL - Columbia heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Willem Mulderij won zelf, enigszins moeizaam, van laagvlieger Vogido. Concurrent Suryoye verloor na een beladen wedstrijd met 1-0 van NEO.

Columbia had het verrassend moeilijk in Enschede en dat was vooral de verdienste van de thuisploeg. Een paar goede acties zorgden ervoor dat Columbia na 20 minuten enigszins geflatteerd een 0-2 voorsprong kreeg. Vogido liet zich niet uit het veld slaan en bleef het de geelzwarten moeilijk maken. Nog voor rust wist de thuisploeg de achterstand te verkleinen. De 2e helft zagen de spaarzame toeschouwers een gelijkopgaande wedstrijd en deed de nummer 13 nauwelijks onder voor de koploper. Uiteindelijk besliste Stefan Derksen met zijn tweede treffer de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd kwam het bericht dat Suryoye had verloren. De voorsprong van Columbia bedraagt nu zeven punten..

WSV wint  door vroege goal

WSV won ook. De thuiswedstrijd tegen Barabaros werd met 1-0, winnend afgesloten. WSV opende na ongeveer vijf minuten de score. Marlo de Groot was de maken van het enige doelpunt van de wedstrijd. Beide teams kregen daarna kans op kans maar doelpunten vielen er opmerkelijk genoeg niet meer.

Aanstaande zaterdag spelen Columbia en WSV de derby tegen elkaar. Evenals de vorige wordt ook deze op zaterdagavond gespeeld. De aftrap op de Winkewijert is om 19.00 uur.