RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Voetbaloverzicht: Bizarre ontknoping bij WSV

VOETBAL - Een bizarre ontknoping bij WSV. Het eerste verlies voor Columbia. ZVV'56 dat in 4F de nummer één Twello beentje ligt.WWNA dat de koppositie in 4F pakte en TKA dat het eerste puntje in deze competitie sprokkelde. Het was weer een enerverend voetbalzondagje.

In 2J dacht WSV de wedstrijd binnen te hebben nadat invaller Joren Waardenburg de ploeg in blessuretijd op voorsprong had geschoten. Tegenvaller was dat Waardenburg bij zijn actie in botsing kwam met de Schalkhaarse doelman, waardoor hij per ambulance moest worden afgevoerd. Aangezien het enige tijd duurde voor deze arriveerde, werd de wedstrijd na een half uur pauze op een ander veld voortgezet voor de resterende twee minuten. Vlak voor die waren verstreken, maakte Michel Hullegie echter alsnog de gelijkmaker voor Schalkhaar, meer dan twee uur na het begin van de wedstrijd.

Columbia liep in Hengelo tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Tegen ATC werd met 6-4 verloren. De thuisploeg begon voortvarend door binnen een minuut de openingstreffer te scoren.  Columbia kwam snel op 1-1 wat tevens de ruststand was. Na rust ging het spel gelijk op en kwam ATC weer op voorsprong. Wederom kon de thuisploeg niet lang genieten van de voorsprong, want Columbia kwam ook nu weer snel langszij. Mede door slecht verdedigen van de ploeg uit Apeldoorn kwam ATC weer op voorsprong. Waar iedereen van Columbia hoopte dat dit voor de 3e keer werd rechtgetrokken, liep ATC uit naar een 5-2 voorsprong. Toch gaf Columbia zich niet gewonnen en kwam vlak voor tijd terug tot 5-4 en even hing er een wonder in de lucht. Diep in blessuretijd maakte ATC echter de 6-4 waarna er direct door de scheidsrechter gefloten werd voor het einde van de wedstrijd. Columbia verloor zondag vooral van zichzelf en staat weer met beide benen op de grond. Doordat Suryoye een gelijkspel behaalde tegen NEO neemt de ploeg uit Enschede de koppositie over.

In 3B verloor Robur et Velocitas met 4-3 bij Overwetering. De Apeldoorners kwamen telkens op voorsprong maar verloren uiteindelijk toch. Jordy Stouten opende meteen na het beginsignaal de score voor Robur, maar een paar minuten laten kwam Overwetering al met de gelijkmaker. Na de thee zette Roy van der Gouw de Apeldoorners op voorsprong, maar weer maakte de thuisploeg gelijk. Na de 2-3 door Oscar Mechelinck leek Robur de punten mee naar huis te zullen nemen, maar twee treffers van de thuisploeg zorgden ervoor dat deze toch in Olst bleven.

Ook voor Albatross waren er deze zondag in 3B geen punten. Bezoeker Warnsveldse Boys won met 1-2 en nam drie punten mee terug over de Ijssel. Voor Albatross scoorde Julian Kirchhoff nog wel de openingstreffer, maar toen keeper Marvin de Bont er met rood vanaf moest, kantelde de wedstrijd. Een eigen goal van Patrick de Valk en een voltreffer van invaller Gijs Velthuis velden het vonnis over de ploeg uit Ugchelen.

In 4F is WWNA na een eclatante zege op Groen Wit ' 62 de nieuwe koploper. Zondagmiddag moest ook Groen Wit ervaren dat de mannen van Bernard van Werven momenteel een maatje te groot zijn. Met goed voetbal werden de mannen uit de Maten bestreden. Na een ruststand van 2-0, door doelpunten van Thomas Fama (23 min.) en Kristiaan Bax (30 min.) liep WWNA vlotjes uit naar 5-0. (49. Axel  Hulzebos (3-0), 55. Maurice van Kampen (4-0) en 61. aanvoerder Nick Agten (5-0)). Adriaan Jacobs verzachtte de pijn voor Groen-Wit met 2 doelpunten in de 66e. en 70e min. (5-2). Verder liet WWNA het niet komen en het hield verdiend de punten in Wenum Wiesel.

Beekbergen en Deventer SP deelden de punten (2-2). Dennis van Engeland scoorde zowel voor als na de rust voor Beekbergen, maar de gasten uit Deventer deden hetzelfde waarmee de puntendeling een feit was.

Orderbos verloor met 2-1 van Gazelle Deventer. Orderbos keek na een half uur tegen een 1-0 achterstand aan, maar Peter Jan Kloppers zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker. Een kwartier na de thee maakte de thuisploeg 2-1. Het bleek de winnende treffer.

Klarenbeek en Victoria Boys deelden de punten. Mourad Kasrioui zette de gasten op voorsprong. In de blessuretijd zorgde Rutger Pijnappel voor de Klarenbeekse gelijkmaker. Door een rode kaart moest Vicoria Boys de laatste 20 minuten met tien man verder.

ZVV’56 lichtte in het thuisduel tegen Twello de koploper beentje. Vroeg in de wedstrijd leek alles echter nog koek en ei voor de ranglijstaanvoerder in 4F. Frank Wijnbergen schoot een vrije trap fraai binnen (0-1) en zette Twello op voorsprong. Een paar minuten later maakte de thuisploeg echter gelijk. Ruud van Leussen kon een voorzet van Ter Weerne, simpel bij de tweede paal intikken. Na deze gelijkmaker kreeg ZVV’56 langzaam het betere van het spel. Vooral aanvoerder Jim Florentinus kreeg veel kansen maar moest tot vlak voor tijd wachten. Na een handsbal mocht Florentinus via de 11 –meter het vonnis voor Twello voltrekken. In de blessuretijd was er nog rood voor ZVV-speler Mark Hoving na twee keer geel voor het wegschieten van de bal en een overtreding op de helft van SV Twello.

TKA haalde het eerst punt van het seizoen binnen. Voor de rust keek het bij Apeldoornse Boys nog tegen een 0-2 achterstand aan (treffers van Jeffrey Veldhuis en een eigen doelpunt) maar na de rust scoorde TKA driemaal en wist Apeldoornse Boys nog maar één keer het vijandelijke doel te vinden (Pascal van ’t Erve).