RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Volleybaloverzicht: Dynamo boven- en Alterno onderaan Eredivisie

VOLLEYBAL – Zowel de mannen als de vrouwen van Dynamo wonnen dit weekend. De mannen zelfs twee keer. Met recht een superweekend dus voor de roodgelen. Bij Alterno was er winst voor de mannen en de reservevrouwen. Het vlaggenschip verloor echter opnieuw. In de Eredivisie was Flamingo’s zondagmiddag te sterk voor de ploeg van William Klaver.

Mannen

De Sint kwam zaterdagochtend in het land, en de mannen van Draisma Dynamo waren in de 1e set tegen Vocasa de pieten. Er werden veel cadeaus weggegeven van Apeldoornse kant, en daarmee begon de regerend bekerwinnaar slecht aan de wedstrijd. De 1e set werd dan ook verloren met 21-25. Met een libero wissel in de 2e set kwam Dynamo op een mooie voorsprong, en gaf dit ook niet uit handen (25-12). In de derde doorgang begon Dynamo wisselvallig. Lang duurt dat echter niet. Dynamo won ook deze set met van de paarse gasten (25-17). Heel even leek het de verkeerde kant op te gaan in set 4. VoCASA kon Dynamo goed bijhouden, maar lang duurde dit niet. De jonge ploeg van Redbad Strikwerda wist de draad weer snel op te pakken, en won de laatste set met 25-17 van VoCASA.

Zondagmiddag reisde Dynamo af naar Zevenhuizen voor de vervolgwedstrijd tegen RECO ZVH. Deze wedstrijd werd eerder gestaakt i.v.m. een te gladde vloer. Hier liet Draisma Dynamo het tegendeel zien van de avond ervoor. Ze begonnen sterk en hielden dit de driekwartier durende wedstrijd vast. Rik van Solkema maakte totaal 10 punten waarmee 8 aanvallen en 2 bloks en was daarmee “topscorer” van de wedstrijd, die werd gewonnen met 0-3 (15-25, 18-25, 20-25) en daarmee staat Draisma Dynamo momenteel op de 1e plek.

De mannen van Alterno wonnen vrijdagavond al met 4-0 van Xanthos. In eigen huis was de ploeg van Lars Olav Massa te sterk voor de gasten. De koppositie is nog steeds in handen van Alterno, maar het verschillend aantal gespeelde wedstrijden vertekent momenteel de stand in de derde divisie B,

Vrouwen

Het had voor Dros Alterno een wedstrijd moeten worden om vooral weer vertrouwen te krijgen. Dat lukte helaas niet. In de eerste set liep Fast al snel uit via 8-4 en zelf 22-11. Het leek even weer spannend te worden door Sanne Konijnenberg die maar liefst 8 service beurten verzilverde (22-19), maar het gat was toch te groot geworden. Tweede set hetzelfde beeld, vooral de passers/lopers hadden geen geluk met hun aanvallen. Alleen Ana Zijl scoorde wat punten, maar het werd 25-16. William Klaver besloot om in de derde set Monique Jansen als passer in te zetten (normaal is ze diagonaal), en hierdoor liep de aanval en blok iets beter. Deze set liep heel lang gelijk op tot zelfs 23-23, maar de dames van Dros Alterno konden de set echter niet winnen (25-23)

In de topdivisie wonnen de vrouwen van Dynamo thuis met 3-0 van Assen. Alterno twee had vijf sets nodig om af te rekenen met Sliedrecht Sport 2.

Uitslagen volleybal

Dynamo

ED.Draisma Dynamo - Vocasa: 3-1 (21-25, 25-12, 25-17, 25-19)

ED.ZVH - Draisma Dynamo: 0-3 (15-25, 18-25, 20-25)

TD.SV Dynamo – Sudosa Desto:3 – 0 (25-22, 25-22, 30-28)

Alterno

3B.Dros Alterno - Xanthos: 4- 0 (25-22, 25-23, 25-14, 25-19)

ED.Fast - Dros Alterno: 0-3 (25-21, 25-16 , 25-23)

TD.Dros Alterno Dames 2 – Sliedrecht Dames 2: 3-2 (25-19, 23-25, 12-25, 25-19, 15-9)

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.