• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vrouwen Alterno uit de Eredivisie

VOLLEYBAL -  Het eerste vrouwenteam van Alterno degradeert dit seizoen uit de eredivisie. De Volleybalclub uit de Maten is het slachtoffer van de nieuwe promotie-/degradatieregeling die de volleybalbond dinsdag bekend maakte.

De Nevobo heeft bepaald dat de huidige nummers laatst in de degradatiepoules – bij de vrouwen is dit Alterno – komend seizoen een stapje terug moeten doen. 

De degradatie betekent dat Alterno komend seizoen onder andere speelt tegen vrouwen van Dynamo. Of het tweede team van Alterno, dat momenteel uitkomt in de topdivisie dat volgend seizoen ook zal doen, is op dit moment nog niet bekend. De kans bestaat dat Alterno het team een stapje terug laat doen richting eerste divisie. Al ligt de optie om dat team in de topdivisie te houden nog open. Het is voor komend seizoen namelijk wel mogelijk om met twee teams in de topdivisie uit te komen, aangezien er in twee poules gespeeld gaat worden.

Alterno behaalde de grootste successen in de eredivisie in 2013 en 2014. Onder leiding van toenmalig coach Ali Moghaddasian werden de nationale beker en het landskampioenschap gewonnen. In 2018 haalde Alterno – met de na twee seizoenen teruggekeerde Moghaddasian – opnieuw de finale om de landstitel. Die werd toen verloren van Sliedrecht Sport.

Alterno staat dit seizoen vrijwel vanaf het begin onderin. Voorzitter Henk Wijnsma heeft bekend gemaakt dat de vereniging niet in beroep zal gaan tegen de beslissing van de bond.

Vertrekkende coach William Klaver wordt in Apeldoorn opgevolgd door een oude bekende, Wilfried Groothuis. Tussen 2014 en 2016 was hij al eerder coach van Alterno’s hoofdmacht.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00