• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vrouwen Aquapoldro vieren punt als overwinning

WATERPOLO - De vrouwen van Aquapoldro sleepten zaterdagavond in Borculo een gelijkspel uit het vuur tegen de reserves van BZC (4-4). De puntendeling werd door de Apeldoornse vrouwen echter gevierd als een overwinning volgens Harold Wijngaards, de teammanager van de vrouwen. “Wij schijnen in Borculo nog nooit te hebben gewonnen en als je dan met nog 14 secondes op de klok de gelijkmaker binnen schiet, dan voelt dat als een overwinning”. Ondanks het punt was het voor Aquapoldro een moeilijke wedstrijd waarin de ploeg worstelde met het positiespel en over het algemeen maar weinig kansen kreeg. Beide ploegen hadden een sterke verdediging waardoor de kansen schaars waren. “Onze kracht, het zwemmen en bewegen, kwam er vanavond niet uit”, verklaarde Wijngaards. “Ook lieten onze vaste schutters het een beetje afweten en dan is het toch mooi dat Marle van Ijperen, die eigenlijk zelden scoort, vanavond zowel de eerste als de laatste treffer, de uiteindelijke gelijkmaker, binnen schiet.”

Mannen

De waterpolo mannen van Aquapoldro verloren zaterdag met 9-11 van de Veene. “Een blamage is teveel gezegd, maar dit was beslist niet onze beste wedstrijd”, verzuchtte speler Erik Uittenhout. “Deze nederlaag hebben we volledig aan onszelf te wijten. We leunen nog teveel op Nick Dalhuisen en daar moeten we vanaf. Daarnaast was er bij ons aanvallend veel te weinig beweging, waardoor we onvoldoende kansen hebben gecreëerd. De Veene was daarentegen wel effectief en alert genoeg om de kansen te benutten.” Volgens Uijttenhout zou zijn ploeg in theorie in staat moeten zijn om van vrijwel iedere ploeg te winnen: “Dan moeten we echter niet spelen zoals vandaag, want de Veene heeft uiteindelijk gewoon terecht gewonnen.”

Uitslagen waterpolo 09-11-2019

Mannen

3C. 18.30: Aquapoldro – De Veene: 9-11

Vrouwen

1A. 18.05: Schuurman BZC - Aquapoldro: 4-4

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Rockrevival specials
16:00 tot 18:00
Non Stop Music
16:00 tot 18:00