RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Weer bekerfinale voor Dynamo

Door Quinty Wolters

VOLLEYBAL - De mannen van Dynamo reisden woensdagavond af naar Doetinchem voor de halve finale in de bekerstrijd. De ploeg van succes coach Redbad Strikwerda verloor afgelopen seizoen 2 van de 3 keer van de Doetinchemers, waaronder de wedstrijd om de Supercup. Het was dus tijd om hun niveau te laten zien. Waar ze al die tijd voor hebben getraind, een plek in de bekerfinale.

Freek de Weijer laat op de clubsite weten tevreden te zijn over de wedstrijd: ,,In de eerste twee sets stonden we onder druk, maar we kwamen daar goed onderuit. Die derde set verloren we. We zakten wat weg en lieten een paar steekjes vallen, al hadden we het in die set al af kunnen maken. Maar ja, Orion kan natuurlijk best aardig volleyballen. Als je dan vervolgens ziet hoe we het in die vierde set rechtzetten. Écht heerlijk. We weten waartoe we in staat zijn. Vanavond hebben we dat laten zien. We zijn duidelijk stabieler geworden en hebben nu niet meer zo’n heel diepe ondergrens.”

Zelfs de altijd kritische Redbad Strikwerda was zeer te spreken over de prima resultaten tegen de overige Top 4-teams. ,,Voor deze week hadden we twee zware wedstrijden in de beker voor ons en een wedstrijd om de koppositie in de eredivisie. Alleen maar zware wedstrijden dus, die we alle drie hebben gewonnen. Die overwinning van vandaag brengt ons bovendien nog ergens ook. Dat we nu in de finale staan, is natuurlijk hartstikke mooi.”

De bekerfinale zal op zondag 16 februari om 13.30 u. plaatsvinden in Den Bosch. Dynamo zal dan de strijd aan gaan met Lycurgus, die zich dezelfde avond ook heeft geplaatst. Dynamo speelde vorig seizoen ook de bekerfinale tegen Lycurgus. Dit leverde destijds 3-1 winst op. Kan Dynamo opnieuw de beker mee naar Apeldoorn nemen?

Uitslag Orion - Dynamo; 1-3 (20-25, 24-26, 25-22, 15-25)

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn