RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zaterdagvoetbal: Alleen CSV pakt punten

VOETBAL – CSV heeft de competitie hervat met winst tegen GO Ahead Kampen. Dat gold niet voor AGOVV dat thuis met 2-4 verloor van Stroe. Ook Prins Bernhard verloor. Thuis ging de ploeg met 1-4 onderuit tegen SDS’55.

CSV Apeldoorn

CSVApeldoorn heeft een even simpele als verdiende overwinning behaald op het Kampense Go-Ahead. Met een beetje fantasie zou je kunnen zeggen dat de eerste helft een gelijk opgaande strijd was. In de tweede doorgang werden na een meer dan fantastisch doelpunt - in de 49e minuut - van Jesse Hartgers, de gasten nauwelijks meer gevaarlijk. Het spel golfde in de eerste helft op en neer en toen de uitblinkende Brian Karman net binnen het strafschopgebied tegen de grond ging, wees arbiter Tulen naar de stip. Jesse Hartgers benutte het presentje feilloos: 1-0. Na het doelpunt kende Go-Ahead haar beste periode en dat resulteerde, zo rond de dertigste minuut, in een uitstekende mogelijkheid. Jeffrey van Amersfoort voorkwam, toen doelman Dean Bredewout als gepasseerd was, met een uiterste kracht inspanning een Kampens doelpunt. De tweede helft was nog maar enkele minuten onderweg toen Jesse Hartgers met een sublieme boogbal de wedstrijd, zoals later zou blijken, definitief in het slot gooide. De bal krulde bijzonder fraai achter de vertwijfeld springende Terpstra. Ook bij dit doelpunt was Brian Karman nadrukkelijk betrokken. Het was direct gedaan met de dadendrang van de Kampenaren. De mannen van Jeroen Burghout controleerden de ongelijke strijd volledig en verzuimden, vooral in de slotfase, de score verder op te voeren.

Jesse Hartgers: "Ja. De 2-0 zat er lekker in, maar ik kreeg ook alle ruimte. Er ging een mooie individuele actie van Brian aan vooraf. Bij een penalty moet je niet te veel bij nadenken. Steven en ik hebben op het middenveld van positie gewisseld en dat pakte geweldig uit. De trainer had het in de oefenwedstrijd tegen Putten uitgeprobeerd en dat was hem goed bevallen. Het trainingskamp is goed voor de sfeer geweest en de drie punten kunnen we ook goed gebruiken. csv Apeldoorn-trainer Jeroen Burghout: "Eind vorig jaar zaten we een beetje in een dipje. We hebben elkaar een tijdje niet gezien en het trainingskamp heeft daarna erg goed gewerkt en is goed geweest voor de sfeer." Bron: csv Apeldoorn

AGOVV

De blauw-witten keken op sportpark Berg en Bos na een kwartier al tegen een 0-2 achterstand aan. Vlak voor rust brachten doelpunten van Maikel van der Wijk, die zijn zeventiende treffer van het seizoen binnenschoot en Moreno Schoenmaker AGOVV weer op gelijke hoogte. Lange tijd leek het erop dat beide ploegen de punten zouden gaan delen maar vlak voor tijd bracht Axel Lensen niet alleen Stroe op voorsprong maar met nog een doelpunt in de blessuretijd uiteindelijk ook de overwinning.

Prins Bernhard

Ook Prins Bernard hield aan de hervatting van de competitie geen goed gevoel over. Na een achterstand in de eerste helft maakte Gert Schouten vlak na rust nog wel gelijk voor de thuisploeg (1-1) maar daarna was het drie maal op rij raak voor de gasten uit Wekerom.