RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Staatsbosbeheer gooit wandelpaden dicht

Staatsbosbeheer gaat in december op de Midden-Veluwe paden sluiten ten gunste van de natuur. Dit wordt gedaan om natuur terug te geven als compensatie van de aanleg van het Veluwetransferium op het Leesten bij Apeldoorn.


Terug naar de natuur

Omdat het transferium in beschermde natuur komt te liggen, moet er ergens anders ruimte aan de natuur worden teruggegeven. Dit is wettelijk geregeld. De paden die gesloten worden behoren niet tot een wandelroute. Het betreft paden langs het Kootwijkerzand en de Stroese heide. Gebieden waar vogelsoorten als boomleeuwerik, nachtzwaluw en draaihals kunnen nestelen.
Boswachter Laurens Jansen antwoordde op de vraag van RTV Apeldoorn of natuurcompensatie vaker voorkomt met `in de nabije toekomst zal dit o.a. gebeuren ten behoeve van de bouw van een nieuwe wildobservatieplek bij Hoog Buurlo.  


Mountainbikers

Er worden 8 paden gesloten met een totale lengte van ongeveer 5 kilometer. Staatsbosbeheer plaatst in het terrein borden om bezoekers te informeren over de nieuwe situatie.
Het zijn paden waar mogelijk mountainbikers weleens gebruik van maken. Zij moeten nu een andere route kiezen, maar op de Veluwe zijn veel alternatieven.

 
Shovel

De paden verdwijnen in het geheel. Met een shovel worden plaggen van heide en boompjes op het pad aangebracht. Na een jaar kun je waarschijnlijk geen pad meer herkennen. Ook wordt het Kadaster op de hoogte gebracht. Kaarten worden aangepast.

Het Veluwetransferium

Het transferium is de startplek voor recreanten die in de natuur gaan wandelen of fietsen. De plek is verbeterd en de parkeerplaats is opgeknapt en vergroot naar tweehonderd plaatsen. In 2019 komt er nog een informatiecentrum met horeca.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn