RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Stallenplein omgetoverd tot een sprookje

APELDOORN - Lichtjes, kerstbomen en een gezellige sfeer. Vanaf 15 december vindt het jaarlijkse ‘Winterpaleis het Loo’ weer plaats. Tot en met januari kan iedereen genieten van dit sprookjesachtige evenement.

Elk jaar wordt Paleis het Loo omgetoverd tot een echte sprookjesachtige omgeving. Net als voorgaande jaren pakt Paleis het Loo weer groots uit met workshops en demonstraties, een kinderatelier en zelfs een echte schaatsbaan.

Nieuwe formule

Door de verbouwing en vernieuwing van Paleis Het Loo, die ongeveer zal duren tot 2021, vindt het feest dit jaar op een andere plek plaats. Het Stallenplein is volledig omgebouwd tot een sprookjesachtige ruimte. Er staan feestelijk gedekte tafels vol met allerlei blikvangers; immense pasteien, kunstig gevouwen servetten, suikerwerken en koninklijke desserts. Het is een echt kerstvakantie-uitje.

Historische Recepten

Bezoekers kunnen ook kennismaken met historische recepten. Er kunnen drankjes en hapjes geproefd worden die gemaakt zijn volgens zo’n recept. Naast het historisch proeven zijn er ook andere activiteiten. Altijd al je eigen kerstdecoratie willen maken? Of je eigen servet willen vouwen? Dat kan in een van de ateliers. Er is zowel een Bloemenatelier als een Servettenatelier waar allerlei mooie dingen gemaakt kunnen worden voor op de kersttafel.

Ook aan de kinderen is gedacht; Er is een speciaal kinderatelier waar zij van alles kunnen leren over het werk van de koninklijke koetsier, chauffeurs, tuinvrouwen en architecten.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn