• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Steeds meer wandelknooppunten te vinden op de Veluwe

HOENDERLOO - De Veluwe wordt langzaam gevuld met duizenden wandelknooppunten. In mei dit jaar werd de eerste paal van het eerste knooppunt de grond ingeslagen. Het gebied wordt nu aangesloten op het landelijke knooppuntennetwerk.

Het hele netwerk aan wandelroutes en de bijbehorende knooppunten moet duizenden kilometers lang worden. 'Dit doen we voor de toeristen, die we naar de Veluwe willen halen', vertelt Marcel Westdijk van het Routebureau Veluwe in het programma Onze Veluwe.

De tekst gaat verder onder de video.

Het heeft even geduurd voordat het knooppuntennetwerk er kwam. 'De Veluwe is een heel mooi gebied, maar ook een lastig gebied omdat je met veel partijen te maken hebt', zegt Westdijk. Hij heeft het over de diverse gemeenten, maar ook over terreinorganisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. 'Allemaal hebben ze hun eigen belangen. Het heeft heel lang geduurd voordat ze allemaal op één lijn zaten.'

De wandelknooppunten zijn een extra voorziening voor de toeristen. 'Ondernemers willen graag dat er meer komen, maar de natuurorganisaties echter niet direct. Die hebben liever dat die naar ontvangstlocaties gaan.'

Bekijk hier de hele uitzending van Onze Veluwe.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00