RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Stemlokalen massaal op de schop vanwege corona

APELDOORN - Verzorgingshuizen in de buurt en plekken waar het altijd een beetje behelpen is met de ruimte: schrap ze maar alvast van je lijstje. Op die plekken kun je in maart je stem niet uitbrengen voor de landelijke verkiezingen. In Apeldoorn zijn ze alvast hard op zoek naar alternatieven.

Door: Bastiaan van Blokland

Vanwege het coronavirus gelden aanvullende voorwaarden voor een stemlokaal. Niet alleen toegankelijkheid is nu belangrijk, maar ook de ruimte (anderhalve meter afstand), goede ventilatie en de mogelijkheid groepen mensen op de juiste wijze in en uit een gebouw te leiden. Daarnaast zijn plekken waar kwetsbare mensen leven niet toegankelijk.

Speciale teams en mobiele stembureaus

Al met al betekent dit dat veel stemlokalen komen te vervallen volgend jaar maart. Dat lijkt nog ver weg, maar gemeenten moeten er al wel op vooruitlopen.

In Apeldoorn zijn ze druk doende om te kijken of mobiele stembureaus soelaas bieden en speciale teams die verzorgingshuizen bezoeken, om ook de mensen daar de mogelijkheid te geven om te stemmen.

Tenten?

Qua alternatieve locaties kijkt de gemeente naar (semi-)overheidsgebouwen. Naar schatting komen er zo'n 60 stemlokalen bij, waar andere ruimtes zullen komen te vervallen.

Tenten zijn vooralsnog niet nodig, denkt Apeldoorn. Maar mocht er niet genoeg 'dekking' (verspreiding van stemlokalen) zijn in de stad en de dorpen, kan ook dat een optie zijn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn