RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Taxivervoer voor ouderen en zwakkeren nog zonder coronamaatregelen'

APELDOORN - Voor het taxivervoer van PlusOV voor onder meer ouderen, zorgcliënten en kinderen zijn geen coronamaatregelen getroffen, meldt een chauffeur aan Omroep Gelderland. 'Wij moeten gewoon doorrijden, zonder ontsmetting of wat dan ook.' Volgens haar gaat het 'allemaal om de centen'.

Door: Huibert Veth

De chauffeur, die verder anoniem wil blijven, legt uit dat van haar verwacht wordt dat ze ouderen helpt in- en uit te stappen. 'Daar zitten ook mensen in een rolstoel bij. Wij rijden met kwetsbare groepen rond.' Het is haar 'niet eens bekend' of ze mensen mag weigeren die verkouden zijn. Al heeft één van haar collega's dat onlangs wel gedaan, vertelt ze.

'Voelen ons onmachtig'

De chauffeur vindt het 'niet goed' dat zij en haar collega's zonder beschermende maatregelen door moeten werken. Volgens haar zijn er ook geen desinfecterende middelen in de bussen beschikbaar. Bovendien zijn veel van de ritten op dit moment 'niet noodzakelijk'. 'We voelen ons onmachtig.'

Volgens de taxi-chauffeur is de taxiwereld 'erg makkelijk' in dit soort situaties. Dat draait volgens haar vooral om het geld.

Algemene richtlijnen RIVM

Een woordvoerder van PlusOV laat in een reactie weten dat de algemene richtlijnen van het RIVM worden aangehouden. De organisatie ziet geen reden om daarvan af te wijken.

PlusOV regelt het vervoer voor mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of openbaar vervoer in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Zie ook: LIVEBLOG | Alle scholen gesloten, Basic-Fit doet deuren overal dicht

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn