• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Te druk in Apeldoorn: 'Kom niet meer naar de stad'

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn roept mensen op niet meer naar de binnenstad te komen. 'Het is op dit moment te druk in de binnenstad en op de markt om nog verantwoord boodschappen te kunnen doen', meldt de gemeente zaterdagmiddag op Twitter.

De politie rijdt met auto's door de hoofdstraat en door de speakers klinkt het: 'Attentie attentie, op last van de burgemeester vragen wij u de binnenstad van Apeldoorn te verlaten'. Een woordvoerder vertelt dat de winkels vooralsnog wel open blijven en mensen die toch naar de binnenstad komen niet in officiële overtreding zijn. 

1 juni

De gemeente Apeldoorn heeft eerder al maatregelen genomen in de binnenstad. 'Er liggen tekens op de grond om anderhalve meter afstand aan te geven en winkeliers stallen hun waren niet meer op straat uit.' Vanaf 1 juni komen er nog meer maatregelen. Gedacht wordt aan het afsluiten van straten of straten eenrichtingsverkeer maken. 'We zijn nog in gesprek met de horeca-ondernemers', zegt de woordvoerder.

Arnhem

In Arnhem was het vrijdag al erg druk in de binnenstad. Daardoor was het volgens de gemeente moeilijk afstand van elkaar te houden. Zaterdagochtend deed Arnhem dan ook de oproep alleen naar de stad te gaan als dat echt nodig is. En voor wie dan gaat: 'Volg de aanwijzingen in winkels, voorkom wachtrijen, houd anderhalve meter afstand en zorg voor elkaar.'

Online kaart 

Marketingorganisatie Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen werkt aan een online kaart waarop gebruikers kunnen zien waar het druk is en waar niet. Directeur Herre Dijkema wil daarvoor samenwerken met horecaondernemers, natuurbeheerder en attractieparken. 

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00