• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Tegenstander roetveegpiet vangt bot bij rechter: geen tweede zitting over intocht

APELDOORN - Er komt geen tweede rechtszaak over de landelijke Sinterklaasintocht in Apeldoorn. De bezwaarmaker, die de gemeente eerder voor de rechter sleepte omdat er alleen maar roetveegpieten meelopen, eiste een nieuwe zitting, maar daar gaat de rechter niet in mee.

De man uit Amsterdam protesteerde onder meer omdat de burgemeester nog geen besluit had genomen op zijn verzoek. Hij wilde dat Apeldoorn roetveegpieten bij de gemeentegrens zou tegenhouden. Burgemeester Van Wingerden wees dat woensdag af. 

Bovendien betwijfelt de rechter of de man wel belanghebbende is. De Amsterdammer legde een link tussen het verdwijnen van Zwarte Piet en genocide.  'Ik wil later ook veel kinderen krijgen en ze opvoeden met zwarte piet. Maar ik ben bang voor de reacties daarop. Dus ik denk dat in de christelijke blanke Nederlandse cultuur minder kinderen geboren zullen worden', zo lichtte hij vorige week dat standpunt toe in de rechtbank.

De rechter kon die redenering toen al niet volgen en ook de huidige rechter ziet hierin geen persoonlijk belang van de bezwaarmaker. Hij krijgt dus wederom ongelijk. 

Zie ook: 

Tegenstander roetveegpiet sleept Apeldoorn opnieuw voor de rechter

Intocht Sinterklaas gewoon met roetveegpieten

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Black and Blues
22:00 tot 23:00