RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

The Dire Straits Experience legt Orpheus plat

Dire Straits fans vulden de Hanos zaal . De zaal was uitverkocht om de band The Dire Straits Experience te horen en te zien. Chris White, de saxofonist van de oorspronkelijke Dire Straits, kwam de zaal plat spelen. Alle bekende Dire Straits nummers passeerden de revue. Ook uit de begin periode van de befaamde band kwamen nummers voorbij.

Grote vraag was of de gitarist het spel en de stem van Mark Knopfler kon evenaren. Terence Reis kwam daar akelig dichtbij. Vanaf nummer 1 werd er genoten door zowel de band als het publiek . Een publiek dat de minimale leeftijd had van 50 plus. Een hoog staaltje van perfectie in geluid en lichtshow vulde de Hanos zaal. Nummers als Telegraph Road, Money for nothing, Brothers in arms  en vele vele anderen denderden de zaal in.

Wat vooral in het begin luisteren was, werd al gauw meezingen en bewegen op de nummers die moeiteloos de tijd hebben doorstaan. Chris White het enige originele bandlid van de “Straits ”  verbond het verleden met het heden op zijn typische bescheiden Engelse beleefde manier met zijn geoliede saxofoonspel, spelend met overgave en passie.

Het publiek genoot en genoot. een van de aanwezigen ( 64 ) zei tegen me na het concert: ,,Ik voelde me weer 36 en jong.” Dat is wat deze coverband voor elkaar kreeg: de herinnering en het gevoel levend houden: :  ” Dire Straits forever.”

16 mei, Orpheus, Hanoszaal.

Video: Website The Dire Straits Experience.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn