RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Tienduizend tulpen Ereveld Loenen dankzij massale vrijgevigheid burgers

LOENEN - Maar liefst tienduizend tulpen zijn zaterdag neergelegd op het Ereveld Loenen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei riep eind april burgers op geld te doneren voor bloemen bij oorlogsmonumenten.

Die aktie leverde massa's bloemen op. Zoveel zelfs, dat er nu dus tienduizend tulpen naar het ereveld zijn gegaan. Aan het begin van de middag kwam de enorme lading bloemen aan. Ze werden neergelegd bij de Indische herdenkingsplaats van oorlogsslachtoffers. En dat allemaal dankzij de bloemencampagne. 'Er was zo'n enorme respons, dat het comité ons gevraagd heeft het restant van de bloemen hier te mogen neerleggen', zegt Roel Broer van de Oorlogsgravenstichting.

Bekijk hier de reportage. De tekst gaat eronder verder:

'Het is echt dicht, het mag niet'

Maandag 4 mei is dodenherdenking. De hekken van het Ereveld Loenen blijven dan dicht door de coronamaatregelen. Maar zijn er mensen die zaterdag al een bloemetje neerleggen, bij één van de vierduizend graven van oorlogsslachtoffers. Zoals Joegoslavië-veteraan Hendrik Kuiper: 'Het zijn de omstandigheden. Daarom zeg ik, dan maar iets eerder.'

Een mooi gebaar, maar Roel Broer benadrukt dat het ereveld op 4 mei op slot zit. We vragen de mensen om alsjeblieft niet te komen. Er is maar een kleine herdenking. Er wordt slechts een krans gelegd. dat kun je allemaal volgen op TV Gelderland. Dus kom niet naar Loenen. Het is echt dicht, het mag niet.' Daarom zijn de tienduizend tulpen, geschonken door burgers, een mooi alternatief.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn