RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Tijdelijk bijzondere natuur in stedelijk gebied Apeldoorn

Het was de hele zomer alsof je zo over het water kon lopen. Het immense pakket Krabbenscheer gaf dat beeld in de sloot langs de Deventerstraat. Nu zakken de planten geleidelijk aan naar de bodem om volgend jaar weer het wateroppervlak te vullen. Wanneer je vanuit de Kervelstraat in de wijk De Mheen in Zevenhuizen de brug neemt naar de Deventerstraat heb je vanaf deze brug zicht op een tijdelijk mini-natuurreservaat. Krabbenscheer staat in Nederland op de Rode lijst van planten en kom je tegen in de Wieden en de Weerribben. Deze plant doet het ongelooflijk goed in deze watergang. Het is geen moerasplant maar ook geen waterplant omdat hij half op en half onderwater drijft. Afgelopen zomer heeft zich in hoog tempo een dicht dek gevormd met slechts nog enkele open plekken, die nu steeds groter worden.

Zouden er sterns in de omgeving rondvliegen, dan lagen hier kansen voor hen voor een ideale nestgelegenheid op de rozetten. Maar sterns zijn niet te verwachten in het stedelijk gebied van Apeldoorn. De Groene glazenmaker, een libelle soort, leeft specifiek op deze planten, maar het natuur van postzegelformaat. Omdat de plant het waterleven verstikt zal die in overleg met de gemeente en het Waterschap grotendeels verwijderd worden, maar dit jaar dus nog niet. Er mag altijd een pluk overblijven. Ook Rode lijstsoorten kunnen woekeren.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn