• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Tijdelijk zorghotel op Juliana-locatie

APELDOORN - Aan de Koning Lodewijklaan 415 in Apeldoorn, op de plek van het voormalige Julianaziekenhuis, is vanaf 31 maart een tijdelijk zorghotel voor herstellende corona-patiënten geopend. Het zorghotel Apeldoorn kan plaats bieden aan 76 patiënten uit de regio die niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven, maar wel nog zorg nodig hebben.

Waarom is dit nodig?
De druk op de ziekenhuizen en de zorgorganisaties in de regio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) neemt op dit moment toe. De verwachting is dat deze druk de komende tijd verder zal toenemen. Dat vraagt om een herverdeling van de beschikbare zorgcapaciteit in de regio. De ziekenhuizen en zorgorganisaties in de regio hebben samen met de VNOG en de GGD de taak, vanuit de rijksoverheid, om extra zorghotels in te richten voor de opvang en verpleging van (corona)patiënten die niet rechtstreeks naar huis kunnen vanuit het ziekenhuis.

Wie regelt dit?
De coördinatie van de zorghotels gebeurt centraal door de GHOR (Geneeskundige Hulpverlenings Organisatie in de Regio), GGD en de VNOG. Op beide locaties wordt de professionele hulp gegeven door gekwalificeerde artsen en verpleegkundigen. Daarnaast zijn vrijwilligers beschikbaar voor niet-medische taken.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00