RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Topdrukte in sorteercentrum: 1,5 miljoen pakketjes per dag

APELDOORN - Topdrukte in het nieuwe pakketsorteercentrum van PostNL in Apeldoorn. Met man en macht werken ze er aan om pakketten bij de klanten af te leveren. PostNL verwacht in november en december in heel het land zo'n 50 miljoen pakketten te verwerken.

Normaal gesproken sorteren en bezorgen PostNL-medewerkers ongeveer 700.000 pakketten op een dag. In de feestdagenperiode kan dit oplopen tot 1,5 miljoen pakketten. In plaats van 3500 ritten rijdens de bezorgers dagelijks zo'n 4500 ritten.

'De drukte rondom de feestdagen start al in november en pieken zien we – behalve rond Sinterklaas en kerst – ook rondom Singles Day, Black Friday en Cyber Monday. Steeds meer webwinkels doen hieraan mee en steeds meer consumenten maken gebruik van de aanbiedingen en kopen dan bijvoorbeeld hun vervroegde Sinterklaasaankopen', aldus een woordvoerder van PostNL.

Steeds meer pakketten verstuurd

Het is alle hens aan dek in het pakketsorteercentrum in Apeldoorn, dat in augustus dit jaar open ging. Normaal gesproken verwerken zo'n 400 medewerkers dagelijks tussen de 50.000 en 100.000 pakketten, nu is dat fors meer.

En ook de collega's in de rest van het land hebben het er maar druk mee. In de sorteercentra wordt langer doorgewerkt en medewerkers die anders op kantoor zitten, helpen een handje mee.

Na de feestdagen kunnen ze het waarschijnlijk weer rustiger aan doen, maar ze hoeven zich dan beslist niet te vervelen. Elk jaar worden er door de groeiende verkoop via internet meer pakketten verstuurd, dus er blijft genoeg werk voor de pakketsorteerders- en bezorgers.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn