RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Treinen en bussen staan stil, maar Gelderland gaat vandaag toch op pad

APELDOORN - Meerijden met een collega, een dagje thuiswerken, toch op de fiets ondanks de regen of noodgedwongen een dag vrij. In Gelderland rijdt vandaag niet of nauwelijks openbaar vervoer, dus moeten mensen op zoek naar alternatieven.

De vakbonden organiseren vandaag een landelijke ov-staking, omdat het pensioenoverleg met het kabinet en de werkgevers muurvast zit. De stakers willen dat de pensioenleeftijd niet verder stijgt dan 66 jaar en dat de hoogte van het pensioen meegroeit met de inflatie. 

De staking heeft gevolgen voor reizigers die normaal gesproken met de bus of trein naar hun werk of naar school gaan. Gisteren maakten we al dit overzicht over wat er wel en niet rijdt, voor zover de vervoersmaatschappijen daar op dat moment al zicht op hadden. 

Bordje 'Radboud'

Via Twitter en Facebook weten lifters en automobilisten met een plekje elkaar al te vinden, maar op goed geluk naast de weg gaan staan kan ook. Marjan Knippenberg lift dagelijks naar haar werk en heeft wel wat tips. 'Kijk bij een lange afstand altijd goed naar je traject: wat zet je op je bordje? Wat doe je als iemand je tot halverwege kan brengen? Kan je van daar wel verder liften?' Korte afstanden, zoals die van haarzelf, zijn makkelijker, zegt zij. 'Ik lift altijd van de rand van Nijmegen naar de Radboud met een bordje 'Radboud'. Dat kennen mensen.'

Gonnie Weijers uit Nijmegen was ook al vroeg op zoek naar een oplossing: zonder trein dreigde ze een dag vrij te moeten nemen. Maar haar teamgenoot van de volleybalclub Hilde Roossien had de auto deze dinsdag toch niet nodig, dus kon ze daar maandagavond haar alternatieve vervoer al ophalen. 

De tekst gaat verder onder de afbeelding. Gonnie kan (dus) morgen op pad! 

Lessen gaan gewoon door

Studenten en scholieren die hoopten op een dag vrij, kwamen bedrogen uit. Op de meeste onderwijsinstellingen gaan de lessen vandaag gewoon door. Sommige examens zijn wel verplaatst. Het MBO heeft dinsdag nog centrale examens Nederlands, Engels en rekenen, die niet zomaar te verzetten waren. Voor sommige scholieren is het de laatste kans om hun diploma nog dit jaar te halen, zei het ROC Nijmegen eerder. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn