• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Tussen de heide glibberen deze slangen op de Veluwe

Verstopt tussen het gras en de heide zitten ze, de slangen. Op de Veluwe glibbert er genoeg rond, wat je misschien niet doorhebt tijdens je wandeling.

Op de Veluwe zitten drie soorten. De adder, ringslang en de gladde slang. Alleen de adder is giftig, maar je hoeft niet bang te zijn voor hem. 'Adders komen niet zo snel bij de mensen. Die zijn eerder bang voor de mensen zodra wij horen dat we eraan komen', vertelt Mark Beenakkers van de reptielenmonitoring in BuitenGewoon. De slangen eten vooral muizen, konijntjes, vogels en eieren. BuitenGewoon-presentator Harm Edens ging slangen zoeken.

Bekijk hieronder de hele uitzending van BuitenGewoon.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00