• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Twee Gelderse projecten in de running voor Appeltje van Oranje

APELDOORN - Twee Gelderse projecten maken kans op een Appeltje van Oranje, een geldprijs van 15.000 euro en een bronzen beeldje uitgereikt door Koningin Máxima.

De Klup Apeldoorn geeft mensen met een beperking een fijn huis om allerlei soorten activiteiten te doen. ElanArt brengt jonge asielzoekers in contact met andere mensen en organisaties.

Directeur Wilma Hartman van De Klup Apeldoorn is supertrots op haar vrijwilligers. 'Toen ik hoorde dat het thema van de Appeltjes van Oranje dit jaar om vrijwilligers draait, dacht ik gelijk: dat zijn wij!' De Klup is een ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke  beperking in het centrum van Apeldoorn. Zo'n 140 vrijwilligers helpen er met activiteiten als stijldansen, zingen of een computerclub. Hartman: 'Ik vind het mooi om te zien dat al deze mensen dit met hart en ziel doen en dan ook nog eens met ontzettend veel passie.'

Bekijk de reportage, de tekst gaat verder onder de video

ElanArt

Die passie herkent Masoud Rahaee van ElanArt ook. Hij kwam zelf als vluchteling naar Nederland en woonde twee jaar in een asielzoekerscentrum (azc). Nu zet hij zich met ElanArt in voor jonge asielzoekers in het azc. Als ervaringsdeskundige weet hij hoe het is en wat erbij komt kijken om je in een 'vreemd' land opnieuw te moeten settelen en een leven op te bouwen. Rahaee vindt de nominering vooral 'een enorme waardering voor hun werk'.

Koningin Máxima

In totaal zijn er veertig projecten in de race om het Appeltje van Oranje te winnen. Tot en met 16 januari kunnen Gelderlanders op hun favoriet stemmen. Uit de tien projecten die de meeste stemmen kiest een jury drie winnaars.

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Mixed Music Hour
22:00 tot 23:00