RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VIDEO | Uittocht naar Apeldoorn tijdens Slag om Arnhem herdacht

HUISSEN - Erfgoedplatform Apeldoorn herdenkt vrijdag de exodus na de Slag om Arnhem. De Duitsers joegen in september 1944 de 150.000 inwoners van de regio Arnhem hun huizen uit. Een derde van hen liep naar Apeldoorn. Dat wordt vandaag herdacht met een wandeling naar Apeldoorn vanuit Huissen en Arnhem.

Burgers liepen 75 jaar geleden via Groenendaal en Deelen naar Apeldoorn en kregen in Beekbergen via het Nederlandse Rode Kruis een adres voor onderdak toegewezen.

In Beekbergen wordt de evacuatie vanmiddag herdacht bij het exodusmonument aan de Arnhemseweg. Daarna vervolgt de groep de wandeling naar Apeldoorn, naar cultureel centrum CODA als eindpunt. Er lopen zo'n tachtig mensen mee, laat voorzitter Ben Mouw weten. Zij zijn, geheel in stijl met hoe het in 1944 ging, op pad gegaan met fietsen, huisraad en koffers. 

De voettocht begon 's ochtends om 9.15 uur op de Markt in Huissen en gaat onder meer over de John Frostbrug in Arnhem. De herinnering aan de barre voettocht gaat vergezeld van witte vlaggen en doedelzakspelers. 

Zie ook: Evacuatie van Arnhem herdacht: 'Nergens was het zo erg als hier'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn