• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vanaf 1 juni: Ontspannen op royale afstand bij Paleis Het Loo

APELDOORN – De stallen en paleistuinen van Paleis Het Loo zijn vanaf 12 uur op 1 juni (Tweede Pinksterdag) weer geopend. Door de extra hygiëne-maatregelen staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop. Het paleis zelf is gesloten vanwege Vernieuwing & Verbouwing.

Entreetickets uitsluitend online 
Entreetickets zijn alleen online verkrijgbaar in de ticketshop van Paleis Het Loo per tijdslot. Via de website van Paleis Het Loo is deze aankomsttijd te boeken. Zo kunnen het aantal bezoekers worden gereguleerd.

Parkeerkaarten zijn ook online verkrijgbaar, alleen in combinatie met een entreeticket voor Paleis Het Loo. De fietsenstalling is open voor zowel bezoekers van Paleis Het Loo als wandelaars van de Kroondomeinen. Het entreegebouw is echter alleen toegankelijk voor bezoekers van Paleis Het Loo met een geldig entreebewijs.

Veilige looproute
Er is een looproute uitgezet om de bezoekers op een veilige en aangename manier door het Stallencomplex en de tuinen te leiden. Ook kunnen bezoekers het dak op, waar vandaan ook de Vernieuwing & Verbouwing te zien is.

Op het Stallenplein, het dak en in de paleistuinen gelden uiteraard de maatregelen van de RIVM, waarbij van de bezoekers wordt verwacht deze in acht te nemen en rekening met elkaar te houden.

De belangrijkste aanpassingen zijn:
- Stel je bezoek uit bij gezondheidsklachten;
- Tickets zijn uitsluitend online te koop met een tijdsblok;
- Voor parkeren is ook een tijdsblok-ticket verplicht;
- Houd rekening met elkaar en houd 1,5 meter afstand van andere gezelschappen;
- We hebben waar nodig looproutes aangegeven;
- Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op.
- Zie voor meer informatie ook onze maatregelen met betrekking tot een bezoek.

Prins Hendrik Garage vernieuwd open
De Prins Hendrik Garage is vernieuwd! Het interieur is nieuw, de menukaart is nieuw en het grand café is geen self-service restaurant meer, maar heeft bediening aan tafel. De locatie is wel hetzelfde; uitkijkend over het monumentale Stallenplein. De voormalige garage van prins Hendrik, echtgenoot van koningin Wilhelmina, is gerestyled met aandacht voor het authentieke erfgoed en behoud van herkenbare details.

Tafel uitsluitend online
Bezoekers kunnen hier terecht voor een lunch, (borrel)hapje en drankje maar ook koffie en zoetigheid. Vanwege de maatregelen die op het moment gelden, zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen binnen beschikbaar. Reserveren hiervoor is mogelijk via de website van Paleis Het Loo. Plaatsen zijn beschikbaar vanaf 12 uur 's middags op 1 juni. Bezoekers worden door medewerkers naar een beschikbare tafel gewezen.

Word Vriend
Help het cultureel erfgoed van Paleis Het Loo te behouden en meld je aan als Vriend van Paleis Het Loo. Als Vriend heb je een streepje voor en krijg je:
- Gratis toegang tot Paleis Het Loo;
- De digitale Vrienden-nieuwsbrief met informatie over onze tentoonstellingen, lezingen en activiteiten;
- Een uitnodiging voor de jaarlijkse Vriendendag, met kijkjes achter de schermen en previews van tentoonstellingen.
 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00