RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Verbreding snelweg A1 moet drie jaar eerder klaar zijn

APELDOORN - De verbreding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo wordt de komende jaren versneld uitgevoerd. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. De werkzaamheden moeten van de minister in 2025 klaar zijn. Dat is drie jaar eerder dan gepland.

De minister geeft woensdagmiddag het startsein voor de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo bij Almelo. Tussen Apeldoorn en Deventer wordt de weg verbreed naar vier rijstroken in beide richtingen, tussen Deventer en knooppunt Azelo naar drie.

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de snelweg. Met het project is een totaalbedrag gemoeid van 400 miljoen euro.

Werkzaamheden naar voren

Door werkzaamheden op sommige trajecten naar voren te halen, hoopt Rijkswaterstaat de klus drie jaar eerder klaar te hebben. Volgens minister Van Nieuwenhuizen betekent dat veel sneller een veel betere doorstroming op de A1. 

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn