RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Verdachte steekpartij Chinees restaurant: 'Ik heb het gedaan'

APELDOORN - 'Ik heb het gedaan', riep de verdachte toen hij agenten het Chinees restaurant Jing Sheng in Apeldoorn binnen zag stormen. 'Nou die hebben we natuurlijk aangehouden,' aldus Herman Petersen van de politie.

De traumahelikopter, een ambulance en de politie waren massaal uitgerukt na melding van een steekpartij in het Chinees restaurant aan de Zwolseweg.

De politie zet voor onderzoek meteen een groot gebied rond het restaurant af. Verschillende buurtbewoners komen een kijkje nemen. Ze zijn ontdaan als ze horen dat er een steekpartij bij de Chinees is geweest. 'Het zijn hele lieve mensen,' klinkt het. Ook bij het naastgelegen garagebedrijf zijn sommige personeelsleden behoorlijk over de toeren. 'Er kwam hier iemand binnen om hulp te halen', zegt een monteur. 'Maar we begrepen hem niet zo goed vanwege de Chinese taal.'

We dachten aan een overval

Dat er iets mis is bij hun buurman, dat is hen wel duidelijk. Met z'n allen lopen ze mee om te helpen, maar eenmaal buiten horen ze in de Chinees een hels kabaal. 'Iemand gooide van alles kapot,' aldus de monteur. 'We dachten aan een overval, dus uit veiligheidsoverwegingen zijn maar twee van ons naar binnen gegaan.'

Eenmaal binnen treffen de twee het slachtoffer aan. 'Ik begreep van hen dat er echt op het slachtoffer is ingehakt,' aldus de monteur. 'Je mag blij zijn dat je hem niet gezien hebt.' Volgens de buurt is het slachtoffer in het gezicht gestoken en was er sprake van heel veel bloed.

Slachtoffer met traumaheli vervoerd

Het slachtoffer is met de traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgevlogen. 'Ik weet dat hij heel zwaar gewond is,' aldus Herman Petersen. 'Ik heb de ambulance medewerkers ook gevraagd: Overleeft hij het? En daar durven ze geen antwoord op te geven. Dus dan kunt u wel nagaan hoe ernstig de verwondingen zijn.'

Kijk hier naar de beelden 

De politie is een sporenonderzoek gestart. 'Het lijkt misschien simpel; een steekpartij. Maar je moet wel met alle scenario's rekening houden, aldus Petersen. Ook op de vraag waarom er gestoken is kan de politie nog geen antwoord geven.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn