• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Verdachten aangehouden voor drugshandel via 'ingenieus postsysteem'

APELDOORN - Vier Nederlanders zijn aangehouden na grootschalig onderzoek naar drugshandel in onder meer Apeldoorn. De verdachten leverden jarenlang drugs aan duizenden mensen in met name Duitsland.

De vier zijn aangehouden in Kroatië en Nederland. De Nederlandse politie kon de mannen aanhouden na langdurig onderzoek in samenwerking met de Duitse politie in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. 

Zo’n 125 politiemensen hebben op twaalf plaatsen in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Diemen, Badhoevedorp, Utrecht, Apeldoorn, Huizen, Hoofddorp en Steenbergen gezocht naar onder andere drugs en vermogen. In een loods in Almere werden kilo’s pillen en poeder in beslag genomen. Ook vond de politie een bedrag van 40.000 euro.

'Ingenieus systeem'

Het gaat om drie Amsterdammers van 65, 26 en 31 jaar en een 66-jarige man uit Huizen. De vier zouden op grote schaal gehandeld hebben in psychoactieve stoffen, in de volksmond ook wel designerdrugs genoemd. Het gaat dan vaak om drugs die niet direct onder de Opiumwet vallen. Volgens de politie zijn minimaal 15.000 drugspakketjes verstuurd via een 'ingenieus systeem van postlevering'.

Duitsland heeft om overlevering gevraagd van de verdachten. Drie van de mannen zitten nog vast, de vierde is door de rechter-commissaris onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte in de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00