RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Viaduct Hoog Burel geopend

 Het nieuwe viaduct Hoog Burel over de snelweg A1 bij Apeldoorn is op woensdag 1 maart om 7.00 uur geopend voor al het verkeer. Het oude viaduct werd eind 2022 gesloopt en het nieuwe viaduct is binnen 4 maanden op dezelfde locatie opgebouwd.

 

Het viaduct was meer dan 50 jaar oud en had betonschade aan de onderkant. Daarom was het viaduct sinds 2017 afgesloten voor zwaar verkeer over de Hoog Buurloseweg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren had de aannemer ruimte nodig. Daarom zijn er in 2021 bomen verwijderd. Begin maart worden er op dezelfde plek nieuwe bomen geplant. De berm is al opnieuw ingezaaid met gras.

 

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan de vervanging en renovatie van vele bruggen, tunnels, sluizen en viaducten. De meeste stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Door de jaren heen zijn ze intensief belast door meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn