RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VIDEO | Apeldoorn herdenkt Koninginnedagdrama van tien jaar geleden

APELDOORN - Op verschillende manieren is dinsdag het Koninginnedagdrama van 2009 in Apeldoorn herdacht. Zo was er een besloten en openbare bijeenkomst en werd ook op de kermis stilgestaan bij de aanslag.

De besloten bijeenkomst werd bijgewoond door slachtoffers, nabestaanden, familie en waarnemend burgemeester Petra van Wingerden-Boers. Ook prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven waren aanwezig. Zij hebben de afgelopen tien jaar geregeld contact gehad met enkele van de slachtoffers.

Na een gezamenlijke lunch bracht het gezelschap 's middags een bezoek aan het monument met glazen ballonnen. Nabestaanden legden daar witte rozen neer.

Bekijk hier de reportage over de herdenking:

Kaarsjes en bloemen

Aansluitend opende de Grote Kerk zijn deuren voor een openbare herdenking. Tussen 16.00 en 19.00 uur konden mensen daar terecht om een kaarsje te branden of bloemen neer te leggen. Honderden mensen maakten daar gebruik van. Een woordvoerster van de gemeente spreekt van 'een mooie, warme en ongedwongen sfeer. Er ontstonden overal spontane gesprekjes waarin mensen elkaar vertelden hoe ze de dag van de aanslag hebben beleefd.'

Een officieel programma was er niet. Wel stonden er twee vitrines met kaarten, brieven en knuffels die in 2009 bij De Naald werden gelegd. Daar kwam de auto van Karst T. uit Huissen op 30 april 2009 tot stilstand. Zeven mensen uit het publiek en hijzelf overleden. Tientallen anderen raakten gewond.

Dinsdagavond is op de kermis in Apeldoorn ook nog stilgestaan bij de aanslag in 2009. Om 20.00 uur werden alle attracties vijf minuten stilgezet om het Koninginnedagdrama te herdenken.

Bekijk hier de reportage over de kermis:

Zie ook: Het dossier Koninginnedag 10 jaar later

Bekijk hieronder De Week van Gelderland over Koninginnedag 2009. Hierin was het jongste slachtoffer Senna te gast die voor het eerst sinds tien jaar haar verhaal deed. Ook de nabestaanden van Wilfrido Plantijn vertellen hun verhaal over het gemis van hun man en vader.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn