RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Videoboodschap van burgemeester Ton Heerts over bevrijding Apeldoorn

APELDOORN – Vandaag is het 75 jaar geleden dat Apeldoorn door de Canadezen werd bevrijd. Omdat de festiviteiten niet kunnen doorgaan, spreekt burgemeester Ton Heerts zijn inwoners per video toe.

Beste Apeldoorners, Morgen, 17 april, is het 75 jaar geleden dat de gemeente Apeldoorn door de Canadezen werd bevrijd. We hadden grootse plannen om dit te vieren, maar die kunnen nu niet doorgaan. We kunnen natuurlijk wel gewoon stilstaan bij de bevrijding, ieder voor zich of in het gezin. En stilstaan bij de bevrijding, dat betekent voor mij ook: stilstaan bij onze democratie.

Juist in deze crisistijd, kun je goed zien hoe waardevol die is. En hoe goed die werkt. Want wat ik zie, is dat de meeste mensen ook nu hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ben ervan overtuigd dat dat komt door de grote vrijheid die we normaal gesproken hebben. Door de democratie hebben we geleerd in vrijheid zelfstandig na te denken. En verantwoordelijkheid te nemen.
Het klopt, er zijn nu strenge regels. En die beknotten onze vrijheid. Maar we weten ook dat die straks weer worden teruggedraaid. Daar vertrouwen we op, omdat Nederland een democratie is.

75 jaar geleden kregen we in Apeldoorn onze vrijheid terug, dankzij de Canadezen. En ook al kunnen we nu niet uitbundig samen feesten, we kunnen wel laten zien hoe blij en dankbaar we zijn. Daarom hang ik morgen, 17 april, de vlag uit. Ik nodig u van harte uit om dat ook te doen en op deze manier samen de bevrijding te vieren.

Voor de video boodschap klik HIER.

Bron: gemeente Apeldoorn

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn