RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vier genomineerden Van Reekum Cultuurprijs bekend

Vier genomineerden Van Reekum Cultuurprijs bekend: Kees Blom, René Ellenbroek, Sandrijn van der Horst en Marije Vermeulen maken kans op het stipendium van € 10.000

De jury – bestaand uit beeldende kunstenaar Cees Andriessen, CODA directeur Carin Reinders en Piet Hazelebach van de Van Reekum Stichting – hebben Kees Blom, René Ellenbroek, Sandrijn van der Horst en Marije Vermeulen genomineerd voor de Van Reekum Cultuurprijs. De jury heeft uit het zeer diverse en rijke aanbod eerst een shortlist samengesteld om tot deze vier nominaties te komen. De vier genomineerden hebben tot en met zondag 18 november, 18.00 uur de gelegenheid om een plan in te dienen waarin zij beschrijven hoe zij de prijs willen besteden aan de ontwikkeling van hun kunstenaarschap.De winnaar wordt bekendgemaakt op 8 december tijdens de finissage van de tentoonstelling.

De tweejaarlijkse Van Reekum Cultuurprijs is dit jaar geïntroduceerd bij de tentoonstelling 055: Apeldoorn Art, die nog tot en met 9 december te zien is in CODA Museum Apeldoorn. De prijs wordt ter beschikking gesteld door de Van Reekum Stichting. De stichting wil met deze prijs de beeldend kunstenaars die wonen en/of werken in Apeldoorn stimuleren in hun ontwikkeling. De winnaar van de Van Reekum Cultuurprijs wordt bekendgemaakt aan het einde van de tentoonstelling, op zaterdag 8 december.

Voor 055: Apeldoorn Art 2018 zijn alle in Apeldoorn wonende en/of werkende kunstenaars uitgenodigd om recent werk in te zenden voor de tentoonstelling. Actueel werk (gemaakt in 2017 of 2018) is daarbij het uitgangspunt. Er is geen inhoudelijk thema van toepassing. Alle technieken, materialiteiten en onderwerpen zijn vertegenwoordigd in de tentoonstelling. Met groot enthousiasme is gereageerd op de oproep: ruim 70 kunstenaars tonen hun werk tijdens 055: Apeldoorn Art 2018. Abstracte composities worden afgewisseld met documentaire fotografie, sculpturale figuratie met landschapsschilderkunst. Velerlei onderwerpen en thema’s worden door Apeldoornse kunstenaars in hun werk aangesneden en belicht.

In de tentoonstelling kan ook gestemd worden voor de 055: Apeldoorn Art Publieksprijs. Bij de stembus liggen kaartjes die bezoekers tot en met 6 december kunnen invullen. De Publieksprijs wordt eveneens uitgereikt op 8 december aanstaande.

CODA Museum heeft vanaf de opening in 2003 met regelmaat werk getoond van kunstenaars wonend en/of werkend in Apeldoorn in tentoonstellingen als Forest Fairytales, diverse Apeldoornse Salons en middels monografische presentaties met werk van bijvoorbeeld Gaby Bovelander, Cees Andriessen, Doortje de Vries en Marius van Dokkum. CODA gaf in 2013 deze goede gewoonte gevolg met de introductie van het terugkerende Apeldoorn Art.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn