RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vier procent jonge zorgvragers goed voor helft jeugdzorgkosten

De bijzonder kleine groep bestaat uit cliënten met zware zorgvragen die lang in de zorg blijven zitten. Waarom de cliënten zó duur zijn dat zij bijna de helft van de jeugdzorgkosten opsouperen, is nog onduidelijk. De jeugdzorg is al 2 jaar duurder dan begroot.

De gemeenteraad wil nu dat het college van Burgemeester en Wethouders uitzoekt waar die kosten vandaan komen, en hoe deze situatie kon ontstaan. Op vragen van de D66 reageert Detlev Cziesso dat ook hij bezorgd is over hoe een kleine groep zo’n groot bedrag opmaakt. ,,Daar kijken wij naar”, verzekert hij. ,,We weten nog niet hoe er verwezen wordt, of wat de oorzaak is waarom dit stijgt. We proberen met man en macht uit te zoeken wat daar aan de hand is.”

Kosten drukken nog niet gelukt

De transitie naar goedkopere alternatieven voor dure jeugdzorg heeft zich daarnaast nog niet terug laten betalen, zo blijkt verder uit de Jaamonitor Sociaal Domein. Met minder maatwerk en meer algemene zorg zouden de kosten in theorie dalen, maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Daarom kostte de jeugdhulp in 2017 3,6 miljoen euro meer dan begroot. In 2016 bedroeg de overschrijding 2,7 miljoen, zo meldt de Jaarmonitor.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn