RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vluchtelingenkinderen maken theatervoorstelling

Dit najaar maakt Het Gelders Productiehuis een project bekend genaamd ‘De (On)begrensde Kinderen’. In samenwerking met gevluchte kinderen, Nederlandse jeugd en professionals komen verhalen en ervaringen samen in een voorstelling. Dit project heeft het doel om mensen aan het denken te zetten over ‘vrijheid’ en om eerlijk te praten over wat ‘vrijheid’ voor iedereen betekent. Op maandag 27 november is dit project te zien in het Zwitsaltheater in Apeldoorn.

De vluchtelingenkinderen die meedoen zijn afkomstig uit landen zoals Oekraïne, Syrië en Eritrea, waar ze moesten vluchten vanwege verschillende redenen, zoals conflict, onderdrukking en onveiligheid. Het is actueel om hun verhalen te delen en bewustwording te creëren over de uitdagingen waar vluchtelingen wereldwijd mee te maken hebben.

Vrijheid
Voor dit project is van groot belang omdat het herinnert aan de universele waarde van vrijheid. Vrijheid is een recht dat we vaak als vanzelfsprekend zien, maar voor vluchtelingen is het vaak een kostbaar iets dat ze hebben moeten opgeven. Door hun verhalen te delen en gezamenlijk te verkennen wat vrijheid betekent, word iedereen bewust van de waarde ervan en van de uitdagingen waarmee vluchtelingenkinderen worden geconfronteerd.

Deze voorstelling is te zien op maandag 27 november op de tijdstippen 9.45 uur, 11.15 uur, 12.45 uur en 18.00 uur. Het is in het Zwitsaltheater op het Zwitsalterrein, Vlijtseweg 126B, Apeldoorn. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom en tickets kun je reserveren voor 5,50 euro per persoon, via www.tickets.dezwitsalhal.nl.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn