RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Grootste insectenmuur ter wereld in Apenheul geopend door Prinses Margriet

APELDOORN – Vandaag opende Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden het voedselbos, gelegen in het nieuwe gebied van Apenheul. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Stichting Apenheul.

Nieuw gebied
Het geopende gebied bestaat uit het voedselbos, de grootste insectenmuur ter wereld, een nieuwe horecagelegenheid met uitzicht op een natuurlijke speeltuin met een 6 meter hoge apenkop.

De opening
Na een warm welkomstwoord van Roel Welsing (directeur Apenheul) opende Prinses Margriet symbolisch het nieuwe gebied door de dwergapen naar buiten te laten. Terwijl de dwergapen het nieuwe gebied verkenden ontving ze deskundige uitleg over het voedselbos en zijn inwoners.

Samen met dierverzorger Ingrid hing Prinses Margriet een boomstammetje gevuld met gom (gedroogd sap van lianen en bomen) op in het voedselbos. De dwergapen smulden daarvan!

Voedselbos met insectenmuur
Het geopende gebied bestaat uit het voedselbos met verschillende loslopende apen en de grootste insectenmuur ter wereld. De natuur in het gebied en de insectenmuur dragen bij aan de lokale biodiversiteit in het gebied. Dit trekt onder andere insecten aan waar de apen lekker van kunnen snacken. Ook wordt het natuurlijk foerageergedrag van apen gestimuleerd. Dit betekent dat apen in dit gebied meer tijd besteden aan het zoeken naar eten en hun dieet hierop wordt aangepast. Dit is uniek in dierentuinland!

Nieuwe horecagelegenheid en natuurlijke speeltuin
In het nieuwe gebied is tevens een nieuwe horecagelegenheid gebouwd met een ruim terras. Vanaf daar hebben bezoekers mooi uitzicht op twee eilanden met apen én een natuurlijke speeltuin met een 6 meter hoge apenkop waarin kinderen lekker de aap kunnen uithangen!

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn