• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Inbrekers met drugsverslaving hoeven niet de gevangenis in

APELDOORN - Een 38-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Apeldoorn zijn veroordeeld tot respectievelijk zes en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor inbraak in een bedrijfspand. Het stel stal computers en een creditcard om hun drugsverslaving te betalen.

De man kreeg daarnaast een taakstraf van 120 uur en de vrouw van 60 uur. Met de gestolen creditcard probeerden zij geld te pinnen. De man maakte zich verder schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, volgens de rechtbank.

Schadevergoeding

In zijn oordeel houdt de rechtbank er rekening mee dat de misdrijven een tijd geleden zijn gepleegd, namelijk in 2016 en 2017. 'Het is niet de schuld van dit stel dat de rechtszaak zo lang op zich liet wachten', klinkt het. Inmiddels hebben de man en vrouw hun leven 'een andere wending gegeven'. Beiden hebben een baan en zijn niet meer met politie of justitie in aanraking gekomen.

Het duo moet twee slachtoffers een schadevergoeding van 500 euro en 300 euro betalen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn