• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vrije geluiden aan de Loolaan

Stichting Ateliers Apeldoorn doet op zaterdag 10 november wat zij graag doet en in de toekomst misschien wel vaker wil doen: een podium bieden aan jonge, creatieve Apeldoorners. In de galerie aan de Loolaan laten leerlingen van het Veluws College Walterbosch de vijf films zien, die dit jaar waren genomineerd voor het jaarlijkse Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). Geïnspireerd door de lessen en enthousiaste begeleiding van docent Lukas Evers zijn vijf pareltjes ontstaan.

Elke film vertelt op geheel eigen wijze een verhaal. Daarbij verschillen uitstraling, stijl en gebruikte technieken, maar een aantal dingen hebben ze alle vijf gemeen; ze boeien van begin tot eind, zijn prachtig gemaakt en de moeite van het bekijken meer dan waard. Hoewel het in dit geval alleen om een samenwerking met scholengemeenschap Walterbosch gaat, sluit Stichting Ateliers Apeldoorn niet uit dat creatieve samenwerking met andere scholen volgt.

De feestelijke opening van deze unieke expositie wordt op zaterdag 10 november om 13.00 uur op toepasselijke wijze verzorgd door Janko Bartelink van Studio Z uit Deventer. Studio Z is een bedrijf dat gespecialiseerd is in animatie en daarnaast cursussen en workshops creatieve media geeft aan
scholieren.

Mocht u op de dag van de opening niet in de gelegenheid zijn om te komen, dan is er gelukkig geen man overboord. Ook op zondag 11, zaterdag 17 en zondag 18 november is de Loolaan Galerie geopend van 13.00 tot 17.00 uur en kunt u de filmische kunstwerken bekijken en bewonderen. U bent de komende twee weekenden meer dan welkom aan de Looaan 31A in Apeldoorn.

 

Stuur ons een WhatsApp bericht!
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 055-5335166 of stuur een mail: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Proattafel
22:00 tot 23:00