RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wandeling Apeldoornsche Bosch

APELDOORN - .

Datum: zondag 14 juli 2019
Tijd: 14.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig
Locatie:  Brasserie De Zon, Laan van Groot Schuylenburg/Regenboogbrink 12, Apeldoorn
Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur
Kosten: 4 euro per persoon, 2 euro voor kinderen van 4 -12 jaar


Informatie:
Op zondag 14 juli houdt het Apeldoorns Gidsen Collectief een bijzondere wandeling op het terrein van 's Heerenloo, het voormalige Apeldoornsche Bosch. Een gebied met een bijzondere historie. Vanaf begin 1900 was hier een Joods verpleeghuis voor verstandelijk gehandicapten gevestigd; Het Apeldoornse Bosch.

In de Tweede Wereldoorlog werden alle 1200 patiënten en een groot deel van de begeleiders door de nazi’s weggevoerd naar Auschwitz, waar ze werden vermoord. Na de oorlog kwam het complex in bezit van een gereformeerde vereniging en ging de inrichting Groot Schuylenburg heten. Later veranderde de naam naar ’s Heeren Loo.

De gids neemt u mee langs bebouwing uit verschillende tijden. We volgen daarbij wegen en lanen met namen die herinneren aan de Joodse oorsprong. U zult verhalen horen over vroegere gebruikers van de gebouwen. Ook verdwenen en nieuwe gebouwen zullen besproken worden. Een heel interessante wandeling door voor velen onbekend gebied.

Meer informatie vindt u op de website van het Apeldoorns Gidsen Collectief.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn