RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Wat gaat Apeldoorn doen om 5G-vandalisme tegen te gaan?'

APELDOORN - Wat gaat Apeldoorn doen om de mogelijke dreiging van 5G-tegenstanders in te dammen? Dat wil de Apeldoornse politieke partij Groei & Toekomst weten van het college. De partij maakt zich zorgen om vernielingen en brandstichtingen bij 5G-masten in Nederland.

Door: Bastiaan van Blokland

Tegenstanders van 5G-zendmasten laten zich in toenemende mate horen, door vernielingen aan de palen aan te richten. Zij willen de 5G-masten niet, omdat zij denken dat ze ziek worden van de straling die de zendmasten afgeven.

Omdat de 5G-masten ook gecombineerd worden met 'gewone' masten die voor mobiele telefonie en het C2000-netwerk worden gebruikt, bestaat door vandalisme de kans dat communicatie met nooddiensten platgelegd wordt.

Agressief en vijandig

In de vragen stelt Lilian Haak van Groei en Toekomst: 'De gemeente Apeldoorn, de raad en het college zijn in de afgelopen periode op een niet-coöperatieve wijze benaderd door 5G tegenstanders.'

Zij vervolgt: 'De toon die deze tegenstanders daarbij kozen is door sommigen als agressief en vijandig ervaren.' Want ook Apeldoorn is al enige tijd bezig de gemeente 5G-klaar te maken.

Maatregelen?

Concreet wil Haak weten of het college op de hoogte is van die dreigingen en wat de dreiging van vandalistische acties in Apeldoorn is en of daar ook maatregelen tegen genomen worden.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn