RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

‘Wat is Waar’ voor Kiki Schippers

‘Waar’ is de naam van het nieuwe theaterprogramma van Kiki Schippers. Wat is nu ‘waar’, wiens waarheid prevaleert. In haar show bekijkt Kiki de waarheid van verschillende kanten. Via links, rechts, jong, oud; iedereen mag via Kiki zijn/haar waarheid verkondigen. Ook in Theater Orpheus, waar ze woensdagavond 24 april stond.

Het was hard werken voor Kiki. In een bijna volledig bezette zaal met grotendeels Kleine Zaal-abonnementhouders moest Kiki aansluiting zien te vinden bij de hoge verwachtingen van fijnproevers. Ga daar maar aan staan. In het NRC was een kritische recensie gepubliceerd en Kiki kon het niet laten daar met een sneer aan te refereren. Ik kreeg hierdoor de indruk dat ze zelf het gevoel had op 1-0 achterstand te beginnen en alweer… wat is waar en wiens waarheid is maatgevend.

Het sterke, leuke en mooie van conferences zijn natuurlijk de kernachtige samenvattingen en die zaten er in haar show. Voor de discussie techniek van haar vader golden twee uitgangspunten….. net zo lang doorgaan tot je gelijk hebt of tot de ander wegloopt. Haar moeder had het adagium: ,,Als je achter de kudde aanloopt, loop je in de stront”. Kijk dat zet je toch wel even een relatie neer, waarbij wij allemaal onze gedachten hebben van dat huwelijk. Maar ‘waar’? Of…. ,,In onze hersenen zit een doosje, daarin stoppen we alle ‘moeilijke en vervelende’ gedachten. Dan hebben we daar geen last van. Alleen als we ouder worden gaat dat doosje lekken”. Ook daar kun je je dus alles bij voorstellen. Zulke metaforen, daar kan ik van genieten. Maar als je gedachten of gebeurtenissen in een doosje stopt, wat blijft er dan van ‘waar’ over?

In haar teksten zaten soms ook van die pareltjes, van die binnenkomers. Een verhaal waar je naar zit te luisteren, waarin je met je gevoel in het verhaal meegaat en dan zo’n opmerking aan het einde. Knal, weg gevoel en je zit ineens in een andere realiteit. Als je naar haar (mooie) stem luistert als ze zingt dan is dat een groot contrast met het stemgeluid waarmee ze de teksten er omheen de zaal in slingert, jammert en scheldt. Mooie liedjes, gezongen en zichzelf begeleidend met haar eigen stem, gitaar, banjo, accordeon en piano. Heerlijk, een vakvrouw.

Na haar laatste liedje ‘Als ik val, draag me naar de liefde, want ik kan het niet alleen’ kreeg ze dan ook een warm applaus.

Kiki Schippers, Theater Orpheus, woensdag 23 april

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn