• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Waterschap schrapt forse belastingverhoging na protest boeren

APELDOORN - Het Waterschap Vallei en Veluwe heeft woensdag de begroting voor volgend jaar aangepast na protest van zo'n 200 boeren. De agrariërs waren boos over de voorgestelde belastingverhoging en kwamen met ruim 150 trekkers naar de vergadering in Apeldoorn. Die verhoging is nu grotendeels van de baan.

De boeren spraken hun zorgen uit tijdens de vergadering. Het bestuur van het waterschap luisterde naar de zorgen en besloot de plannen aan te passen. De belastingstijging van een gemiddeld agrarisch bedrijf wordt nu niet ongeveer 10 procent, maar zo'n 4 procent. Het exacte percentage verschilt per bedrijf. 

De belastingverhoging was een gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad. Het algemeen bestuur van het Waterschap Vallei en Veluwe bepaalde woensdagavond dat de instantie de verhoging in 2020 uit eigen zak betaalt. Komend voorjaar kijkt het waterschap naar 2021 en verder.

Betrokkenheid

'De grote opkomst laat de betrokkenheid van agrariërs zien. We begrijpen dat de forse stijging van de waterschapslasten voor agrariërs als gevolg van het wegenarrest in deze maatschappelijk bewogen periode moeilijk te accepteren is. Door de uitspraak van de Hoge Raad ontkomen we er niet aan', zegt dijkgraaf Tanja Klip-Martin over de belastingverhoging.

'We komen de agrariërs tegemoet door het eerste jaar de kosten voor het wegenarrest op ons te nemen. Deze situatie laat zien dat het belastingstelsel van de waterschappen aan vernieuwing toe is. Dat proces loopt.'

Bekijk hier de reportage over het protest:

Zie ook: Zeker 150 trekkers met boze boeren bij waterschap in Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00