RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Werk aan de winkel in binnenstad Apeldoorn

Apeldoorn wil dé groene stad van de Veluwe worden en met een aanbod van 34 duurzame winkels en horecagelegenheden, ligt er een goede basis. Daarnaast is Apeldoorn volop in ontwikkeling. Hella Soethof, manager bij Stichting Centrum Management Apeldoorn is daar blij mee: „Er is best veel gebeurd, winkels verdwenen, er zijn doorstarts gemaakt en er zijn nieuwkomers. En nu ook met een ruim aanbod van ‘eerlijk en milieubewust’ winkelen. Daarbij worden ook de binnentuinen die Apeldoorn rijk is, beter benut. En de hangende bloembakken fleuren het straatbeeld op. Als stichting zijn we volop in beweging. Stonden we in het verleden vooral bekend om het regelen van de kerstverlichting aan het einde van het jaar. Dat is inmiddels wel veranderd. We willen ons ook op de kaart zetten als verbinder om mooie plannen voor de binnenstad gedaan te krijgen.”

Marktstraat Beekstraat, pleinen

Wat zijn die plannen? „Bijvoorbeeld de Beekstraat en Marktstraat moeten een voetgangersgebied worden en dé hotspot voor bijzondere winkeltjes. Het moet een mooie mix zijn van detailhandel en horeca. De straten krijgen een levendig karakter door een watergang en spelelementen. Dit is onder andere ook mogelijk geworden door een betere samenwerking tussen vastgoedontwikkelaars, ondernemers en gemeente. Daarnaast knappen we het marktplein en het Leienplein op en zijn we met ondernemers in gesprek om van het Caterplein weer een aantrekkelijker uitgaansgebied te maken.”

Petitie Eurobus terug

En hoe krijg je mensen naar de binnenstad? „Met een goed parkeeraanbod en gastvrije fietsenstallingen, hopen we dat te bereiken. Ook wordt er gewerkt aan een petitie om de zogenaamde eurobus op zaterdag terug te krijgen. Daarvoor is het nodig dat ondernemers handtekeningen verzamelen om de behoefte eraan helder te krijgen. Dit alles moet bijdragen aan een gastvrije, gezellige en groene stad waar mensen graag willen zijn.”

Wie betaalt?

Op de vraag wie voor de kosten van de eurobus opdraait, was niet direct een duidelijk antwoord: „De petitie is een eerste stap. En als burgers meedoen en er is massale steun voor, dan is dit een goed pressiemiddel waar wethouder Wim Willems niet omheen kan.” aldus Hella.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn